carels amsterdam

Hotspot – Carels Amsterdam

Door Rianne –  Nu is Carels terug, maar wel op een andere manier: het is geen buurtcafé, maar een echt restaurant. Carels zit in de Pijp, op de Frans Halsstraat 76; een heel mooi plekje. De gerechten op de kaart zijn Frans georiënteerd, maar wel met Hollandse, verse producten.

Carels heeft een prachtige vloer en ziet er heel stijlvol uit. Eenvoudig, niet heel hip, maar wel stijlvol. De kaart is niet heel uitgebreid, maar staat vol culinaire hoogstandjes. Met een glutenallergie kun je er nog prima terecht, want Carels werkt met verse, pure producten.

Het eten

Voor vegetariërs is Carels geen aanrader. Op de site staat dat er ‘verschillende vegetarische opties’ zijn, maar in werkelijkheid is dat niet zo. Er staat één vegetarisch voor- en hoofdgerecht op de kaart. Dat is dus makkelijk. Vooraf neem ik een tomatentartaartje. Klinkt niet heel bijzonder, maar is wel goddelijk lekker. Het tartaartje is gemaakt van verschillende soorten tomaten, met elk een hele pure en intense smaak. Mijn vriend gaat voor een zalmtartaar met crème fraîche en haringkuit. Als hoofdgerecht neem ik witte asperges met cantharellen, ei en een heerlijke ratte. Mijn vriend neemt het vlees van de dag; die dag is het eend.

hotspot carels

Carels Amsterdam

Carels Amsterdam

Interieur

carels terras amsterdam

Terras

tomatentartaar carels

tomatentartaar

zalmtartaar

zalmtartaar

asperges carels amsterdam

Hoofdgerecht: asperges

Eindoordeel

Je krijgt hier echt heel erg goed eten, met liefde bereid, dat zie en proef je zo. Helaas is de bediening vrij kortaf, waardoor ik niet veel te weten komen over het restaurant, de kok en de producten. Minpuntje, want het is niet bepaald druk die avond: we zijn bijna de enige gasten. Terug naar het eten: de prijs-kwaliteitverhouding is absoluut goed. Je betaalt iets meer dan in een eetcafé, 20-22 euro voor een vlees- of visgerecht, 10 euro voor een voorgerecht, maar dat is het absoluut waard.

  • Plus: ontzettend goed eten, mooie vloer
  • Min: niet zo druk, weinig vegetarisch, bediening beetje bot

Carels
Frans Halsstraat 76
1072 BV Amsterdam

http://caferestaurantcarels.nl/

http://caferestaurantcarels.nl/

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.