beachclub bries noordwijk

Hotspot – Beachclub Bries Noordwijk

Op de eerste dag van juli gooi ik er maar meteen een lekker zomers bericht tegenaan, ondanks de deprimerende weersvoorspellingen. De zomer in Nederland is nog een beetje verdwaald, lijkt het. Gelukkig verwacht ik ‘m zeker nog de komende maanden en zodra het een beetje lekkerder wordt, heb ik een hele leuke hotspot voor je: Beachclub Bries. Deze strandtent in Noordwijk heeft volop keuze uit verse vis en vlees en met je voetjes in het zand geniet je van goed eten en een prachtige zonsondergang.

De sfeer

Hier scoort Beachclub Bries een dikke 10. Het kan ook bijna niet misgaan op deze prachtige locatie. We wonen op zo’n 20 minuutjes rijden van Noordwijk en zodra ik een rijbewijs had, gingen we regelmatig een frisse neus halen (en iets lekkers eten) in Noordwijk. Je vindt deze strandtent achter Huis ter Duin. Op zomerse dagen kun je hier de hele dag zijn; overdag huur je een ligbedje en neem je een duik in de zee en ‘s avonds schuif je zo aan tafel, met je voetjes in het zand. De inrichting is top en ook de sfeer is heel goed; je komt hier echt om te genieten.

Het eten

Vooraf nemen we de Asian platter, met sushi en sashimi. De sushi is heerlijk vers en de opmaak vind ik prachtig. Genieten! Het is met 17 euro wel een prijzig voorgerecht. We zijn op een zondag komen eten en dan is er ‘steak market‘. Je kiest dan bij de marktkraam in het restaurant zelf je favoriete soort vlees uit en kunt precies aangeven hoeveel je wilt eten. Het vlees wordt geserveerd met heerlijke frietjes en een (kleine) salade. Dit marktconcept vind ik enorm leuk; uniek en prettig, want je kunt ook van meerdere soorten vlees een beetje proeven. Het vlees wordt perfect gegrilld en er is werkelijk niets op aan te merken. Mijn bavette is zalig en ik had achteraf graag een groter stukje gekozen ;-).

Op woensdagavond is er ‘fish market’ en in plaats van vlees kun je dan uit veel verschillende soorten verse vis kiezen bij de marktkraam. Vis heeft toch mijn voorkeur boven vlees, dus als we nog eens gaan eten wil ik heel graag nog eens de fish market ervaren. Je eigen visje uitkiezen, grillen en oppeuzelen met je voeten in het strand heb ik in Nederland nog nooit meegemaakt, dus dat lijkt me wel heel erg leuk.

Bries Noordwijk restaurant

Bries Noordwijk restaurant

Bries Noordwijk terras

Bries Noordwijk terras

bries noordwijk

bries noordwijk

sushi platter bries noordwijk

sushi platter bries noordwijk

meat bries noordwijk

meat bries noordwijk

Bediening

Wij komen eten op één van de mooiste lentedagen van het jaar en het is richting de 30 graden. Bries zit dan ook (logischerwijs) vol en de bediening heeft het druk en een lange dag achter de rug. We krijgen een tafel vol in de zon; normaal heerlijk, maar met 30 graden voor ons toch net even te warm. Onze eerste serveerster heeft duidelijk een te lange dag gemaakt en ik heb het idee dat ze liever niet aan het werk is; dat is erg jammer en onze eerste indruk van het restaurant wordt daardoor negatief beïnvloed. Nadat we, na het voorgerecht, naar een tafel in de schaduw zijn geplaatst, worden we gelukkig geholpen door een hele enthousiaste meid. Zij maakt onze avond weer goed! Wel hebben we natuurlijk onze ervaring met de eerste serveerster doorgegeven; het is vervelend als iemand haar dag niet heeft, maar daar mag je als klant niet zo de dupe van zijn. Gelukkig hebben we daarna ons beeld nog bij kunnen stellen.

  • Plus: locatie aan het strand, sfeer en heerlijk eten
  • Min: onze ervaring met de bediening, prijzig

Heb jij weleens bij Bries gegeten? Hoe was jouw ervaring?

Uitzicht: suppen bij de ondergaande zon

Uitzicht: suppen bij de ondergaande zon

hartje voor de zon

hartje voor de zon

Beachclub Bries

Koningin Astrid Boulevard 102
Strandafrit 2
2202 BD Noordwijk

http://www.briesnoordwijk.nl/

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.