Homemade Paleo Cruesli

Homemade Paleo Cruesli

Gek ben ik, op lekker knapperige krokante cruesli door mijn yoghurt. Nu is de kant- en klare variant die je in de supermarkt op de kop tikt niet alleen slecht door de hoeveel suiker die eraan toegevoegd is, het zit ook nog eens bomvol tarwe. Suiker en tarwe, de twee fijne vrienden die ik, vanwege allergieen, zoveel mogelijk moet vermijden. Dat dit niet altijd even makkelijk is, spreekt denk ik voor zich. Zeker als je dan ook nog eens een passie hebt voor koken en lekker eten. Maar, niet gevreesd, met de juiste wil en een beetje aanpassingsvermogen is er altijd wel een alternatief te vinden voor bepaalde lekkernijen. Zo ook onderstaand receptje voor Homemade Paleo Cruesli. Eindelijk weer iets knapperigs door mijn soja-yoghurt, een fijne afwisseling van bijvoorbeeld havermout ontbijtjes.
Voor wie geen reguliere cruesli wil/mag/kan eten, leef je vooral uit en laat me een weten of je net zo blij bent met die recept als ik 😉

Wat heb je nodig?

Voor ongeveer 2/3 ontbijtjes

 • 1 eiwit
 • 15 gram zonnebloempitten
 • 25 gram pompoenpitten
 • 50 gram amandelmeel
 • 10 gram kokosrasp
 • snufje zout
 • 1 eetlepel agavesiroop
 • 2 tl kaneel

En hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 160 graden.

 1. Klop het eiwit in kom, totdat het zo stevig is dat je de kom letterlijk op z’n kop kunt houden. En er niets uitvalt, belangrijk om even te vermelden.
 2. Mix in een los bakje de pitten samen met de kokosrasp en kaneel.
 3. Voeg dan de eetlepel agavesiroop toe aan het eiwit, samen met het amandelmeel, en schep voorzichtig door elkaar.
 4. Zet een bakblik klaar, schoon of met bakpapier erop, en verspreid daarover de amandelmeel mix. Maak brokjes of hoopjes als je dit lekkerder vindt (Meer crunch, ik maak dus hoopjes).
 5. Bak de cruesli ongeveer 12 minuten aan een kant en houd de oven goed in de gaten! Door de agave siroop kan het sneller aanbranden. Haal het bakblik uit de oven en schep de cruesli even om/door en bak dan nog ongeveer 5 minuten.
 6. 6. Laat de cruesli afkoelen en gebruik in yoghurt met wat vers fruit en een handje (pecan)noten.

Geniet van je heerlijke Paleo cruesli!

Homemade Paleo Cruesli

Homemade Paleo Cruesli

Er zijn 3 reacties op Homemade Paleo Cruesli

 1. Joanne
  9 augustus 2013 at 10:37 (8 jaar ago)

  Hoi!
  Wat een heerlijke recepten heb je toch op de site staan, ook ik ben erachter gekomen niet al te goed te reageren op zuivel. Tarwe laat ik liever ook zo min mogelijk staan.
  Wat ik me afvroeg was hoe lang blijft dit recept goed? Heb je daar een idee bij?

  Beantwoorden
 2. Jannie
  14 oktober 2013 at 22:35 (8 jaar ago)

  Ik vind het heerlijk! Ik doe er nog stukjes appel doorheen, dat maakt het nog lekkerder. Door de lactosevrije yoghurt, mjammie ;). Dit is echt de ontdekking van het jaar voor mij!

  Beantwoorden
 3. Diana
  7 maart 2018 at 22:52 (3 jaar ago)

  mis ik hier niet iets? de zaden en noten, worden die bij het eiwit gedaan of alleen op de bakplaat tussen de eiwitten gedaan.
  Ik maakte al granola vanop jou site en die is supperlekker.
  Nu wil ik deze gaan proberen, nog even amandelmeel halen. 🙂

  Beantwoorden

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.