Hierom zijn noten goed voor je

Hierom zijn noten goed voor je

Noten zijn gezond, dat weten we inmiddels. Maar hoe gezond zijn noten? En welke noten kun je dan het beste eten? Er zijn veel verschillende noten, wat de keuze alleen maar moeilijker maakt. In deze blog vertellen we je alles over hoe goed noten voor je lichaam zijn. 

Waarom noten gezond zijn

Meerdere onderzoeken hebben geconcludeerd dat dagelijks een handje noten eten goed voor je is. Noten bevatten namelijk veel vitamines en mineralen. Daarentegen bevatten noten wel veel calorieën. Ben je aan de lijn? Dan kan het verstandig zijn om een handje noten te eten per dag, maar niet meer. Je zou dan beter een gezonde snack kunnen kiezen die minder calorieën bevat, zoals een stuk wortel of een stuk komkommer. 

Welke noten zijn het gezondst?

Paranoten, walnoten, hazelnoten, er zijn veel verschillende soorten noten. Je wilt graag noten kopen, omdat ze gezond zijn. Maar welke noten kun je nou het beste eten? Alle ongezouten noten zijn gezond. Elke soort noot heeft weer bepaalde gezonde voedingsstoffen, maar over het algemeen is een handje noten op een dag goed voor je. Zo bevatten hazelnoten, amandelen en walnoten meer onverzadigd vet dan bijvoorbeeld cashewnoten. In paranoten zit juist weer meer selenium. Zo is elke noot anders.

Onverzadigde vetten zijn vetten die goed voor je zijn, deze zorgen voor een laag cholesterolgehalte. Verzadigde vetten zijn de vetten die je beter kunt weigeren. Deze vind je voornamelijk in ongezonde producten, zoals patat en snacks. Selenium is een voedingsstof die ook in vlees zit. Vooral voor vegetariërs is dit interessant, omdat ze door het eten van paranoten deze voedingsstof toch binnen kunnen krijgen. 

De amandel: het gezondst?

Amandelen zijn hele gezonde en populaire noten. Dit komt doordat ze veel gezonde voedingsstoffen bevatten. Amandelen is een bron van antioxidanten, die heel goed zijn voor je weerstand. Daarnaast zitten er veel vezels in amandelen, wat ervoor zorgt dat ze goed zijn voor je stoelgang. Amandelen kopen om ze vervolgens dagelijks te eten is dus zeker een goed idee. 

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.