healthy brownie ballen

Healthy brownie ballen

Nog wekelijks denk ik terug aan onze heerlijke vakantie op Bali. Wat een heerlijk eiland is het, zowel qua eten als qua natuur. Het is er prachtig! Ook Daisy van I Love Health is gek op Bali; zij woonde er een aantal maanden en werd tijdens haar vakantie verliefd op de healthy brownie ballen van Bali Buda; een winkeltje in Ubud met organische producten. Wij zijn daar helaas niet geweest, maar als ik Daisy goed begrijp is haar recept voor brownie ballen behoorlijk goed gelukt. En brownie ballen: dat klinkt toch heerlijk?

healthy brownie ballen

healthy brownie ballen

healthy brownie ballen

healthy brownie ballen

De balletjes zijn een beetje plakkerig; volgens mij heb ik er een iets te grote lepel kokosolie door gedaan. Wees daar dus iets zuiniger mee ;-). Ook vind ik dat de cacao nibs niet zo goed plakken aan de brownie balletjes, ondanks dat die van mij dus eigenlijk te plakkerig zijn. Daarom kies ik ervoor om meteen drie verschillende soorten balletjes te maken: met cacao nibs, maar ook met kokosrasp en cacaopoeder. Hmm, maar of ik ze lekkerder vind dan mijn rauwe chocolade balletjes? Dat weet ik nog niet zo goed. Ze smaken wel weer anders en dat is leuk voor de afwisseling.

Wat heb je nodig?

Voor 8 – 10 brownie ballen

 • 1 el kokosolie
 • 1 el rauwe cacao
 • 2 el cacao nibs
 • 100 gram ontpitte medjoul dadels
 • 80 gram gemengde noten (bijv. amandelen en cashewnoten)
 • merg van een vanille peul of 1 theelepel vanillepoeder
 • Snuf zout

En hoe maak je het?

 1. Maal de ontpitte dadels in de keukenmachine fijn en voeg dan noten, kokosolie, cacaopoeder, zout en vanille extract toe. Laat dit een beetje grof, dus niet te fijn malen.
 2. Draai balletjes van het mengsel en druk goed samen.
 3. Strooi cacao nibs op een bordje en rol de ballen daardoor heen. Je kunt ook kokosrasp gebruiken, of rauw cacaopoeder.
 4. Laat een half uurtje koud worden in de koelkast.
healthy brownie ballen

healthy brownie ballen

Er is 1 reactie op Healthy brownie ballen

 1. Saskia - Blij Suikervrij
  17 augustus 2015 at 15:37 (6 jaar ago)

  Oh, heerlijk weer! Dit soort buddha balletjes zijn echt mijn favoriete suikervrije snack! Ik maak ze meestal zonder kokosolie, dan plakken ze stukken minder… 😉

  Beantwoorden

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.