assortiment zonnatura

Haver-risotto salade met feta, zongedroogde tomaat en munt

Sinds ik vorig jaar bij een bijeenkomst van Zonnatura was (klik hier voor het verslag), waar meer werd verteld over het merk en de filosofie, vind ik het gaaf om met Zonnatura samen te mogen werken. Ik zie afgelopen jaar ook echt dat er door hen wordt geprobeerd om producten gezonder te maken, door geraffineerde suiker te vervangen bijvoorbeeld. Het assortiment wordt naar mijn idee steeds meer puur, zonder toevoegingen. En dat vind ik een goede zaak! Afgelopen jaar heb je van meerdere recepten voorbij zien komen waarin ik Zonnatura producten gebruik. Vandaag geef ik je weer wat nieuwe inspiratie om je dag gezond door te komen.

Het assortiment van Zonnatura is inmiddels zo gegroeid, dat ik je heel graag mijn favorieten wil laten zien. De Crunchy spelt, al een tijdje verkrijgbaar, is nog altijd een van mijn lievelingsontbijtjes. Ik maakte hier eerder al dit gezonde ontbijtje mee en hopelijk inspireert dat jou nog steeds. Nieuw is de speltpap, die je met wat (plantaardige) melk klaarmaakt. Lekker vullend en met verschillende toppings kun je vaak afwisselen.

Notenreep

Notenreep

Crunchy spelt ontbijt met banaan en aardbei

Crunchy spelt ontbijt met banaan en aardbei

 assortiment zonnatura

assortiment zonnatura

Ook een nieuwe favoriet: de mini maiswafeltjes. Deze waren zo lekker, dat ik ze op had voor ik ze op de foto kon zetten. Zegt genoeg denk ik? Fijne vind ik vooral dat de maiswafels geen rare toevoegingen bevatten, alleen natuurlijke ingrediënten. Vergelijkbare producten hebben vaak toevoegingen waar ik niet zo blij van word, maar deze zijn heel puur. Ze zijn er in de smaken chili en sour cream en zelf vind ik sour cream het lekkerst!

Sinds een paar maanden vind je in het schap ook groentespreads, die ik graag meeneem naar mijn werk. Ze zijn heerlijk op een (glutenvrije) cracker of rijstwafel en zalig op een speltbroodje. Doordat de spreads grotendeels uit groenten bestaat, is de smaak van de spread ook sterk en puur. De tomaten-, paprika- en spinaziespread zijn al even te krijgen, nieuw zijn de spread met rode biet en die met pompoen. Lekker herfstig. Alle vijf de spreads zijn vegan, biologisch én glutenvrij.

spinaziespread zonnatura

spinaziespread

Voor de avondmaaltijd waren er al een aantal producten, zoals de linzen met wortel en de quinoa met tomaat, waarmee ik je even geleden dit lekkere en eenvoudige recept met vis liet zien. Er is nu ook een variant met haver risotto, waarmee ik weer een nieuw receptje bedacht. Je kunt het koud eten, of even opwarmen in een pannetje heet water. Ik maakte er een snelle risotto salade mee, met feta en munt (het recept vind je onderaan dit artikel). Het is een ideaal receptje als je weinig tijd hebt om te koken, maar toch een voedzame maaltijd wilt maken.

Quinoa met olijf en tomaat

Quinoa met olijf en tomaat

haverrisotto

haverrisotto

Na het eten voor mij geen koffie; ’s avonds ben ik echt een mega theeleut . Ik drink minimaal twee tot drie kopjes thee. Zonder cafeïne, want anders stuiter ik mijn bed uit. Het liefst drink ik dan een kopje kruidenthee en met die koude avonden vind ik de nieuwe chaimix super fijn! Met m’n handen om een kopje chaithee is voor mij echt een momentje om even tot rust te komen na een drukke dag.

Ik ben trots dat ik mij, met mijn focus op gezond leven, aan een merk als Zonnatura kan verbinden dat hard zijn best doet het eten in de schappen natuurlijker te krijgen! Heb jij zelf ook een favoriet product?

haverrisotto met feta, zongedroogde tomaat en munt

haverrisotto met feta, zongedroogde tomaat en munt

Haver-risotto salade met feta, zongedroogde tomaat en munt

Wat heb je nodig?
Voor 2 personen

 • 1 pakje Haver risotto van Zonnatura
 • paar takjes munt
 • 50 gram feta
 • 2 eetlepels zongedroogde tomaatjes

En hoe maak je het?

 1. Verwarm de risotto volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de feta in blokjes, net als de zongedroogde tomaatjes.
 2. Schep deze door de haver-risotto, samen met wat blaadjes munt. Garneer met een topje munt.
 3. Serveer met een stukje gebakken vis en wat gegrilde groenten uit de oven. Eet smakelijk!

Dit is een artikel in samenwerking met Zonnatura

Er zijn 4 reacties op Haver-risotto salade met feta, zongedroogde tomaat en munt

 1. Marlotte
  4 november 2015 at 08:46 (6 jaar ago)

  Ik zag de nieuwe producten al voorbij komen in de winkel en ze hebben me toch wel nieuwsgierig gemaakt. Lijken me erg lekker! Heerlijk die risotto zeg, yum!

  Beantwoorden
  • Focus On Foodies
   5 november 2015 at 11:49 (6 jaar ago)

   Leuk Marlotte, er is een hoop nieuw he? Ik ben er echt blij mee! Heb je de chaithee al geprobeerd? Ook zo lekker!

   Groetjes,
   Lianne

   Beantwoorden
 2. Aukje
  4 november 2015 at 20:57 (6 jaar ago)

  De crunchy spelt vind ik erg lekker, maar helaas niet verkrijgbaar bij de supermarkt van mijn dagelijkse boodschappen.

  Beantwoorden
  • Focus On Foodies
   5 november 2015 at 11:45 (6 jaar ago)

   Jaaaa, ik ook! Wat jammer dat het bij jou niet te krijgen is. Misschien kun je een verzoek doen bij de supermarkt?

   groetjes,
   Lianne

   Beantwoorden

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.