plaattaart met aubergine

Hartige plaattaart met aubergine

Dit is weer zo’n heerlijk recept met niet teveel ingredienten. Deze plaattaart met aubergine is gemakkelijk op een zondag, maar ook snel genoeg om uit je werk klaar te maken. Door de combinatie van aubergine en tomaat smaakt het bijna een beetje Mediterraans. Gewoon zelf een beetje het zonnetje in huis halen tijdens de wintermaanden. Fijn toch ;-)?

De inspiratie voor deze plaattaart met aubergine komt van Uit Pauline’s keuken. Ze heeft vaak makkelijke gerechten, die toch erg lekker smaken. Ik heb het recept iets aangepast naar mijn smaak. In het recept van Pauline grillt zij de aubergines eerst in een grillpan. Ik vind dat altijd een klusje wat me net te lang duurt, dus daarvoor gebruik ik liever de grillstand van onze oven. Dan kun je ondertussen door met de rest van de voorbereidingen en als je klaar bent, schuif je de vegetarische plaattaart zo in de oven. Easy peasy!

plaattaart met aubergine
plaattaart met aubergine

Hartige plaattaart met aubergine

Een heerlijke vegetarische plaattaart met als hoofdingrediënt aubergine. Snel en makkelijk op tafel!

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
oventijd 25 min
Totale tijd 50 min

Gang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan

Porties 4 personen

Ingrediënten

  

  • 2 aubergines
  • vers deeg voor hartige taart
  • 1 theelepel oregano
  • 2 eetlepels zongedroogde tomaten
  • 4 theelepels tomatenpuree
  • 1 ei
  • 100 gram feta
  • zout en peper

Bereidingswijze

 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de aubergines in plakken en grill ze in de oven, ca 10-15 minuten. In de pan grillen kan natuurlijk ook.
  • Ondertussen maak je van de zongedroogde tomaatjes met tomatenpuree een pasta. Doe het in de foodprocessor en maal tot een puree.
  • Leg het hartige taartdeeg op bakpapier en besmeer met de tomatenpasta.
  • Als de aubergines mooi gegrild zijn, verdeel je deze over het deeg. Verkruimel de feta eroverheen, de oregano en breng op smaak met zout en peper.
  • Vouw dan de randjes van het deeg om naar binnen, ca. 1-2 cm. Klop het ei los. Besmeer de randjes van het deeg met ei.
  • Bak nu in ongeveer 25 minuten op 200 graden mooi goudbruin. Eet smakelijk!
plaattaart met aubergine

Er is 1 reactie op Hartige plaattaart met aubergine

  1. Anouk
    6 mei 2020 at 19:32 (6 maanden ago)

    Heerlijk!
    Heb er wat olijven en cherry tomaatjes bij gedaan.
    Echt een aanrader

    Beantwoorden

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Rating recept




Reageer *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.