vegan pate tartex

Hartige broodspread van Tartex (glutenvrij én vegan)

In Nederland eet ruim 77% bewust minder vlees, zonder direct vegetariër te worden. Een flexitariër ben je dan. Ook wij hier thuis behoren tot die groep. Zeker 3 keer per week probeer ik een vegetarische avondmaaltijd op tafel te zetten en soms doe ik dat niet eens meer bewust. Op brood eet ik sowieso zelden vlees, dus lekker en gezond (vegetarisch) broodbeleg hebben we altijd in huis. De hartige broodspreads van Tartex kende ik echter nog niet en toen ik een pakketje met drie smaken toegestuurd kreeg, was ik dan ook erg benieuwd.

De broodspreads van Tartex zijn glutenvrij (top!), veganistisch én de spreads bevatten biologische ingrediënten. Dat wil natuurlijk niet altijd zeggen dat de smaak ook lekker is, dus ik was enorm benieuwd naar de structuur en smaak van de drie spreads die ik toegestuurd kreeg. Ik proefde drie smaken: Mexican Style, Herbs en Mushrooms. In totaal zijn er 13 verschillende smaken, net nieuw zijn de smaken Bieslook en Rozemarijn, die ik uiteraard ook snel wil proberen!

Tartex vegan broodspreads

Tartex vegan broodspreads

De Mexican style spread is lekker pittig en je proeft goed dat er onder andere rode peper in zit. In de spread Herbs zit onder meer lenteui, bieslook en peterselie en dat geeft een frisse smaak. Weer helemaal anders dan de Mexican Style en wat minder gepeperd. Mijn favoriet is de versie met champignons en ik vind deze smaak ook het meest op ‘echte’ paté lijken. Mijn tip: smeer spreads op een stukje (geroosterd) speltbrood en maak af met nog wat verse kruiden, zoals bieslook of basilicum. Simpel en heerlijk!

Herbs broodspread tartex

Herbs broodspread tartex

Mexican Style broodspread van Tartex

Mexican Style broodspread van Tartex

Wat me het meest verbaast aan de broodspread van Tartex is de structuur. Het is heel makkelijk smeerbaar en ook als je goed kijkt lijkt het gewoon paté. De smaak is heerlijk en ik vind het een perfect formaat om in de koelkast op mijn werk te hebben staan. Lunchen met een speltbroodje met hartige spread, lekker! Ook lekker: besmeer een wrap met Mexican Style en beleg met plakjes avocado, tomaat, komkommer, verse veldsla en je hebt een vega wrap met een Mexicaanse twist. Of besmeer de binnenkant van een pitabroodje met Tartex Herbs en vul met stukjes gebakken paprika, ui en vegetarische vleesvervangers voor een snelle avondmaaltijd. Tartex broodspread is te krijgen bij de natuurwinkel.

Vegetarische pate van Tartex

Vegetarische pate van Tartex

In samenwerking met Tartex

Er is 1 reactie op Hartige broodspread van Tartex (glutenvrij én vegan)

 1. annemarie Uijterwaal
  7 mei 2016 at 13:23 (5 jaar ago)

  Goede tip Lianne! Ik ga binnenkort eens kijken bij de natuurwinkel. Klinkt lekker. Hopelijk ook een beetje betaalbaar.

  Groetjes
  Annemarie

  Beantwoorden

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.