Harira soep

Harira soep is een soep boordevol groenten, afkomstig uit Marokko. Het is een warme, rijkgevulde soep die erg smaakvol is en heerlijk smaakt. Ook al lijk je er misschien heel wat ingrediënten voor nodig te hebben, het is een bedrieglijk makkelijk recept. Met onderstaand recept en hoeveelheden maak je een grote pan soep. Serveer met Turks brood of breekbrood en je hebt een heerlijk recept om op tafel te zetten als er visite komt.

Eigenlijk heb je voor de soep alleen maar groenten nodig. Super gezond dus! Door wat minder water toe te voegen of eventueel wat geschilde stukjes aardappel, kun je de soep dikker of nóg vullender maken. Je kunt natuurlijk ook altijd extra groenten toevoegen. Nu de koudere maanden weer zijn aangebroken, gaat er niets boven een dampende, warme kop soep op tafel toch?

Harira soep

Wat heb je nodig?

Voor 1,5 liter soep

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook 
  • 4 grote wortels
  • klein stukje verse gember
  • 1 blikje linzen
  • 1 blikje kikkererwten
  • 4 stengels bleekselderij
  • 500 ml tomaten passata
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/4 theelepel cayennepeper
  • optioneel: 1/2 theelepel saffraanpoeder
  • 2 (vegetarische) bouillonblokjes
  • 1200 ml water
  • Optioneel: Turks brood of breekbrood

Bereidingswijze

Begin met het snijden van de groenten. Snijd de wortel en bleekselderij in plakjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn (of pers deze als je dat makkelijker vindt). Snijd ook de gember klein. Verwarm wat olie in een grote soeppan (let op, hier moet minimaal 2,5 liter in passen). Fruit de knoflook en ui een paar minuutjes aan. Voeg dan de wortel, gember en bleekselderij toe. Als de groenten wat gebakken zijn, voeg je de kruiden toe. Zet het vuur wat lager; je wilt niet dat de kruiden aanbakken. 

Voeg nu eerst de passata toe en laat dit even meebakken op laag vuur. Na een minuut of 2 voeg je ook de gepelde tomaten toe. Voeg dan het water toe (liefst al heet/kokend) en breng zachtjes aan de kook. Voeg de bouillonblokjes toe als de soep kookt. Laat nu 30 minuten op laag vuur pruttelen.

5 minuten voordat de soep klaar is spoel je de linzen en kikkererwten af onder de kraan. Voeg ze dan toe aan de soep. Serveer met een lekker stuk brood.

Harira soep

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.