Green detox juice

Green detox juice recept

Al een aantal keer deed ik een detox, waarbij je een aantal dagen (meestal 3 tot 5) enkel sapjes drinkt. Dat vind ik best pittig, zeker gecombineerd met een baan waarbij je van 08.00 – 18.00u buiten de deur bent. Ik eet eigenlijk altijd ontzettend gezond, dus bij een detox merk ik ook niet de standaard afkickverschijnselen, maar het is best goed om je lichaam af en toe een boost te geven. Dat kan natuurlijk ook zonder een ‘radicale’ detox. Elke dag een green detox juice drinken om je lichaam te voorzien van extra vitaminen en mineralen is natuurlijk ook een hele gezonde keuze!

Dit green detox juice recept is een basis waarmee je naar hartelust kunt variëren. Probeer wel voor ‘groene’ groenten te kiezen, zodat het een clean green sapje blijft. Ook is het goed om niet al te veel fruit toe te voegen; hierdoor krijg je toch al gauw veel extra fruitsuiker binnen. Het is voor een sapje goed om je zoveel mogelijk op groenten te richten. Zonder fruit wordt het wel erg bitter, dus dus daarom heb ik appels en sinaasappels toegevoegd. Als je bleekselderij echt niet lekker vindt, kun je dit bijv. ook vervangen door wortelen. Je detox juice wordt dan wel wat minder groen ;-)!

Je maakt met het recept 6 volle mason jars, zoals op de foto hieronder. Je kunt deze jars invriezen. Als je dan de avond ervoor een portie uit de vriezer haalt en in de koelkast zet, heb je ‘s ochtends lekker vers sap. Super fijn om je dag mee te beginnen!

Green detox juice

Green detox juice

Green detox juice

Green detox juice

Wat heb je nodig?

Voor 6 volle mason jars

  • 6 groene appels
  • 1 zak spinazie (450 gram)
  • 1 bos bleekselderij
  • 3 limoenen
  • flink stuk gember
  • 2 sinaasappels
  • 1 grote komkommer

Hoe maak je het?

  1. Gebruik een slowjuicer of sapcentrifuge. Was de groenten goed en snijd ze in het formaat zodat ze door de juicer passen.
  2. Verdeel het sap over de potten en vries ze in. Haal de avond ervoor een portie uit de vriezer en plaats in de koelkast. ‘s Ochtends heb je heerlijk vers sap!
Green detox juice

Green detox juice

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.