Ontbijt Tussendoor Suikervrij Glutenvrij Gezond

Granola is nog steeds helemaal hot in de wereld van de foodies, vandaar dat we dit recept weer delen! En eerlijk is eerlijk; zelf granola maken is echt veel lekkerder, omdat je het helemaal naar eigen smaak samen kunt stellen. Houd je niet van noten? Voeg dan wat gedroogd fruit toe, zoals rozijnen of gojibessen. (TIP: doe dit nadat de granola in de oven is geweest, anders verbrandt het fruit). Met dit basis granola recept, wat glutenvrij én suikervrij (vrij van geraffineerde suikers) is, kun je naar keuze variëren en er helemaal jouw eigen draai aan geven.

Cookinglife Foodies
Granola, glutenvrij en suikervrij

Recept

Granola, glutenvrij en suikervrij

Maak zelf eens crunchy granola met dit heerlijke recept! Het is ook nog glutenvrij en vrij van geraffineerde suikers. Enjoy!

Gang Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Nederlands
Porties +/- 500 gram (1 weckpot)

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 22 min
Totaal 32 min

Ingrediënten

  • 250 gram glutenvrije havervlokken
  • 100 gram pecannoten
  • 75 gram pompoenpitten
  • 75 gram walnoten
  • 60 gram kokosolie
  • 3 eetlepels gebroken lijnzaad
  • 50 gram geraspte kokos
  • 1 eetlepel kaneel
  • snufje zout naar smaak
  • 2 eetlepels ahornsiroop optioneel

Hoe maak je gluten- en suikervrije granola?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Hak de walnoten en pecannoten in grove stukjes.
  3. Doe alle ingrediënten behalve de kokosolie en eventueel de ahornsiroop in een grote kom en hussel door elkaar. Smelt de kokosolie en verdeel dit al scheppend door het granola mengsel. Voeg nu ook de ahornsiroop toe en meng goed door.
  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het mengsel over de gehele bakplaat.
  5. Bak in 20-22 minuten mooi goudbruin. Laat het mengsel echt goed afkoelen en schep het dan in een luchtdichte pot of bak. Je kunt er gemakkelijk twee weken van eten; het blijft lekker crunchy!

Extra tips

Je kunt de granola eten met (plantaardige) yogurt of (plantaardige) melk. Voeg eens vers fruit toe voor een gezonde en frisse twist, of een (warme) fruitcompote voor die heerlijke fruitige smaak door je hele kom. Granola werkt ook goed als een topping voor een acaïbowl of smoothiebowl. Ook bovenop de havermouthpap geeft granola een frisse krokante bite. Om je dag mee te beginnen of lekker af te sluiten, je kan het altijd gebruiken. Maar snoepen tijdens het maken van de granola? Sla dat vooral niet over!

Granola bewaren

Deze granola blijft echt mega knapperig. Zelfs na drie weken heeft het nog dezelfde bite als op dag één! Let op: het is belangrijk dat je de granola goed verpakt als je het bewaard. Een weckpot of een luchtdichte pot is hiervoor ideaal! Zorg dat de pot luchtdicht is en bewaar het op een donkere, koele plek. Je kunt de granola 1 tot 2 maanden bewaren. Heb je geen weckpot? Gebruik dan een zak en maak deze luchtdicht door een clip te gebruiken.

Extra tips

Producten voor dit recept

Speciaal voor jou geselecteerd

Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.