5 tips goede voornemens volhouden

Goede voornemens volhouden: 5 tips!

Door Kim – Het begin van een nieuw jaar! Voor veel mensen een aanleiding om met een schone lei te beginnen of om nieuwe doelen te stellen. Gezonder eten, stoppen met roken, meer sporten, een betere balans tussen werk en privé, goede voornemens hebben we genoeg! Sommigen zullen in de eerste weken al vergeten zijn welke voornemens zij vol enthousiasme op 1 januari uitspraken, of misschien ben je er nog niet aan toe gekomen of ben je er juist hartstikke goed mee bezig. Ik geef je vandaag 5 tips om te zorgen dat jij aan het einde van 2017 kunt zeggen: die voornemens….die zijn gelukt!

goede voornemens volhouden

goede voornemens volhouden

Stel realistische doelen

Natuurlijk is het verleidelijk om in het begin van het nieuwe jaar meteen ALLES aan te pakken. Maar het veranderen van slechts één gewoonte is vaak al lastig genoeg. Leg de lat dus vooral niet te hoog maar wees realistisch en stel een paar belangrijke doelen en ga er vervolgens één voor één aan werken.

stel realistische doelen

stel realistische doelen

Maak ze concreet

Veel goede voornemens zijn redelijk algemeen, zoals: meer sporten, of gezonder eten. Neem de tijd om voor je zelf in kaart te brengen wat dit precies betekent. Spreek dus met je zelf af dat je nieuwe doel is om twee keer per week te sporten in plaats van één keer. Dit maakt je doel al een stuk concreter en daarom ook makkelijker te controleren.

Positieve mindset

Wanneer je eenmaal begonnen bent is het belangrijk om goed stil te staan bij wat er goed gaat! Vier de kleine successen die je behaalt. Dit werkt ontzettend motiverend en zorgt ervoor de je je nieuwe gewoontes langer volhoudt. Een positieve mindset is de sleutel tot succes!

Waar doe je het voor?

Denk er voor jezelf over na wat het zou betekenen en hoe het zou voelen als je dit doel zou behalen. Door te beseffen dat je iets graag wilt en waarom je dit wilt, wordt het waarschijnlijk makkelijker het doel daadwerkelijk te halen.

Waar doe je het voor- Schrijf dat op!

Waar doe je het voor- Schrijf dat op!

Hulp gezocht!

Iedereen die het wel eens geprobeerd is weet hoe makkelijk het is om toch weer terug te vallen in de oude routine. Nu zijn er tegenwoordig ontzettend handige apps die je kunnen helpen om op het goede pad te blijven. Zo vind je in de App store bijvoorbeeld ‘Habit List’, een app speciaal ontworpen om al je goede voornemens mee bij te houden en je voortgang te registeren!

Mocht jij in volle overtuiging bezig zijn met je goede voornemens of wil je nog beginnen, dan wens ik je heel veel succes! Je kunt het! 2017 wordt jouw jaar!

Door Kim  – Kim is personal trainer in Utrecht (Boost Life) en samen hebben we de afgelopen maanden mooie resultaten behaald. Ze weet veel van sport én van voeding en kan enorm goed motiveren. Op Focusonfoodies.nl vind je inspirerende health en sport artikelen van Kim en je kunt haar al je sportvragen stellen!

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.