winactie fonq focus on foodies

Goede keukenmessen zijn het halve werk

Een goed mes is één van de belangrijkste dingen die een echte kookliefhebber in zijn keuken moet hebben. Jarenlang heb ik met van die simpele schilmesje mijn groenten, en zelfs vlees, gesneden. Pas toen ik een echt messenblok aanschafte, begreep ik waarom échte messen vaak zo prijzig zijn: het snijden gaat zoveel makkelijker en fijner.

messenset richardson sheffield

messenset richardson sheffield

Sinds oktober gebruik ik de messen van het 5-delig messenblok van Richardson Sheffield. Het messenblok bevat een schilmes, huishoudmes, koksmes, vleesmes en broodmes en alle messen zijn vaatwasmachinebestendig. Hieronder zie je de details per mes.

  • Schilmesje lemmetlengte: 10 cm
  • Huishoudmes lemmetlengte: 13 cm
  • Koksmes lemmetlengte: 20 cm
  • Vleesmes lemmetlengte: 20 cm
  • Broodmes lemmetlengte: 20 cm
Richardson Sheffiel R vision messenset

Richardson Sheffiel R vision messenset

Richardson Sheffield R vision messenset

Richardson Sheffield R vision messenset

Zoals je ziet, zijn het koksmes en het vleesmes best fors. Hiermee snijden was voor mij even wennen, omdat ik eigenlijk altijd met kleine schilmesjes heb gesneden. Zelfs vlees ja, eigenlijk echt hilarisch als je nagaat hoeveel ik kook. Maargoed, nadat ik dus even een paar weken nodig had om te wennen aan het grote koksmes, wil ik niet anders meer. Ik probeer mezelf nu zelfs de techniek aan te leren om snel dunne plakjes te kunnen snijden, zonder mijn vingers mee te nemen.

Ook het broodmes is razendscherp en snijdt met gemak door brood, zonder dat je kracht op het mes hoeft te zetten en daarmee het brood fijn drukt. Met de kleine mesjes schil je super snel een appel of peer en ik vind ze ideaal om mijn groenten en fruit mee te snijden als ik slowjuice maak.

De messen liggen fijn in de hand en hebben goede grip en houvast. Zoals gezegd kunnen de messen allemaal gewoon in de vaatwasser. Zorg er wel voor dat je ze met een theedoek event afdroogt direct uit de vaatwasser, zodat de messen niet gaan roesten. De messen worden geleverd met een massief houten messenblok, wat echt mooi staat in de keuken. De vormgeving vind ik erg mooi en het is stabiel, wat fijn is als je de messen uit het messenblok trekt.

Het Richardson Sheffield R-vision messenblok koop je onder andere bij fonQ en heeft een adviesprijs van 179,95. Het messenblok is nu tijdelijk in de aanbieding voor €145,-.

r vision messenblok

R vision messenblok

Dit is een artikel in samenwerking met fonQ.

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.