glutenvrije-wraps-maken-

Glutenvrije wraps

Glutenvrije wraps zijn, naar mijn mening, net zo lekker als ‘ normale ‘ wraps. Ze zijn soms alleen wat lastiger te krijgen, want de lekkere variant is bij mij in de buurt alleen in de natuurwinkel te koop. Die is ’s avonds niet open en soms heb ik geen wraps meer in de voorraadkast. Als ik dan in mijn hoofd heb dat we die zaaaaalige quesedillas eten, is dat dus een dikke vette teleurstelling. En daarom bij deze een recept om zelf glutenvrije wraps te maken, zodat je gewoon zelf aan de bak kunt. In noodgevallen (als de winkel dicht is en je voorraad op ;-)), of gewoon omdat deze zo makkelijk zijn en weinig ingrediënten bevatten.

glutenvrije wraps maken copy

glutenvrije wraps maken copy

glutenvrije wraps met boekweitmeel

glutenvrije wraps met boekweitmeel – je kunt van de foto bijna afzien hoe krokant ze zijn

Hoe dunner je ze bakt, hoe krokanter ze worden. Dat is een trucje wat je even onder de knie moet krijgen, maar geen paniek want de ingredienten zijn niet zo duur en de wraps zijn ook lekker als ze iets dikker zijn. Maar je ziet het op de foto hierboven wel, hoe heerlijk krokant ze zijn. Zo lekker!

Wat je met die glutenvrije wraps kunt maken? Nou, mijn favoriet dus; de quesedillas. Maar ook gewoon gevulde wraps met kip, of wrap rolletjes met rucola, veldsla en zalm. Ze zijn ook heerlijk met wat hummus, bijvoorbeeld hummus met rode biet: yum! Ik verklap nog niks, maar het kan ook zomaar zijn dat er binnenkort nog een lekker receptje met wraps online komt ;-).

Wat heb je nodig?

Voor ongeveer 6 wraps

  • 100 gram boekweitmeel
  • 100 gram kikkererwtenmeel
  • 1 ei
  • 300 ml water
  • snuf zout
  • gedroogde kruiden naar smaak (oregano, tijm, basilicum)

En hoe maak je het?

  1. Doe het boekweitmeel, kikkererwtenmeel, zout en kruiden in een kom. Meng er met een garde (of gebruik een keukenmachine) het water en ei doorheen.
  2. Gebruik een goede anti-aanbakpan en maak dunne wraps, zodat ze lekker knapperig worden.
  3. Ze zijn warm het lekkerst, dus als je bijvoorbeeld de wraps met kip, paprika en ijsbergsla wilt maken, kun je het best de kip en paprika alvast bakken als je met de wraps bezig bent. Dan kun je meteen aan tafel!
glutenvrije wrap van boekweitmeel en kikkererwtenmeel

glutenvrije wrap van boekweitmeel en kikkererwtenmeel

glutenvrije wrap van boekweitmeel en kikkererwtenmeel

glutenvrije wrap van boekweitmeel en kikkererwtenmeel

Er zijn 3 reacties op Glutenvrije wraps

  1. Mara
    1 juli 2015 at 09:40 (4 jaar ago)

    Top! Ik ben gek op wraps. Ga het zeker proberen. Als ze gebakken zijn, kun je ze zeker niet meer oprollen omdat ze knapperig zijn?

    Beantwoorden
  2. jolanda
    1 juli 2015 at 14:28 (4 jaar ago)

    super lekker recept ben ik heel blij mee , kan ik ze dus gewoon zelf maken.
    bedankt voor al je lekkere recepten . gr jolanda

    Beantwoorden
  3. Anniek
    23 februari 2016 at 18:12 (4 jaar ago)

    Kan je een filmpje maken hoe je ze bakt? Ik krijg het niet voor elkaar.. Frustrerend! 🙂

    Beantwoorden

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.