glutenvrije tortizza

Glutenvrije tortizza (pizza met een tortilla bodem)

Een pizza met een tortilla bodem. Dat heeft dus een naam, namelijk: tortizza. Tortilla pizza. Ik vind het komisch. Maar buiten dat het grappig klinkt, was ik ook wel benieuwd naar de smaak en daarom ging ik aan de slag met een recept. Een recept voor een glutenvrije tortizza wel te verstaan, maar je kunt natuurlijk ieder type tortilla gebruiken. Net wat je mag of wilt eten.

Overigens kwam ik via Leonie ( Gewoonwateenstudentjesavondseet.nl ) voor het eerst met een tortizza in aanraking. Ze heeft het concept vast niet zelf bedacht, maar ik vond het idee zo leuk dat ik het dus ook wilde maken. Je kunt ook met dit recept eindeloos varieren, want je belegt ‘m gewoon net zoals een normale pizza. Houd je van salami? Dan gebruik je dat. Ik ben zelf meer fan van de variant met lekker veel feta, homemade tomatensaus en rucola.

Glutenvrije tortizza met rucola en mozzarella

Glutenvrije tortizza met rucola en mozzarella

Glutenvrije tortizza met rucola en mozzarella

Glutenvrije tortizza met rucola en mozzarella

Voor twee personen is dit recept trouwens misschien net iets te weinig, maar ik ben over het algemeen een vrij grote eter. Misschien vind jij het dus juist meer dan genoeg voor twee personen en moet je er niet aan denken dat je twee wraps in je eentje op eet. Kan ook; kijk dus zelf even wat je genoeg vindt. Nog een super fijn ding aan deze tortizza: je maakt ‘m razendsnel. Doordat je ook geen pizzadeeg hoeft te maken, stop je de tortizza met vijf minuutjes in de oven en dan is het een kwestie van wachten. Super simpel toch?

Wat heb je nodig?

voor 2 personen

  • 2 (glutenvrije) tortilla’s of wraps
  • 1 pak passata di pomodoro
  • 1 rode ui
  • 1/2 courgette
  • 60 gram feta
  • 2 theelepels oregano
  • 2 theelepels basilicumkruiden of wat verse basilicum
  • 2 handjes rucola
  • optioneel: halve bol mozzarella

En hoe maak je het?

 Verwarm de oven voor op 200 graden

  1. Meng de oregano en basilicumkruiden door de passata, samen met wat peper en zout.
  2. Snijd de courgette in dunne plakjes, net als de mozzarella en ui.
  3. Beleg iedere tortilla met een flinke laag passata, daaroverheen plakjes courgette, ui, mozzarella en feta.
  4. Bak in ongeveer 16-20 minuten mooi goudbruin.
  5. Haal de tortizza uit de oven en verdeel de rucola eroverheen. Eet smakelijk!
Glutenvrije tortizza met rucola en mozzarella

Glutenvrije tortizza met rucola en mozzarella

Er zijn 2 reacties op Glutenvrije tortizza (pizza met een tortilla bodem)

  1. Lisa
    3 augustus 2015 at 11:58 (4 jaar ago)

    Wat een leuk recept! Waar koop je deze glutenvrije wraps? Die bij de AH zijn wel erg klein…

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      3 augustus 2015 at 12:12 (4 jaar ago)

      Goed om te horen Lisa! Ja he, dat vind ik ook. Deze haal ik bij de natuurwinkel en je kunt ze ook online bestellen, bij bijvoorbeeld De Weegschaal. Ze zijn enorm lekker qua structuur en smaak :-).

      Groetjes,
      Lianne

      Beantwoorden

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.