glutenvrije taart met bosbessen en suikervrij glazuur

Glutenvrije taart met bosbessen en limoen en suikervrij glazuur

Ken je dat gevoel, dat een experiment super goed lukt en je van blijheid spontaan een dansje doet? Het feit dat de zon zo lekker scheen en ik tijdens de 30 minuten wachttijd in de oven een kopje koffie dronk in het zonnetje, had er misschien ook iets mee te maken. Maar wát een fantastisch gelukte taart is dit zeg! Ik ben er helemaal trots op, want deze glutenvrije taart met bosbessen en limoen en suikervrij glazuur is een prachtige taart, die op een feest of verjaardag midden op tafel staat te shinen. Hij is lekker fris door de limoen en het laagje suikervrij glazuur maakt het helemaal af. Hopelijk genieten jullie er net zo van als wij!

bosbessen taart glutenvrij met suikervrij glazuur

bosbessen taart glutenvrij met suikervrij glazuur

glutenvrije bosbessen-limoen taart met suikervrij glazuur

glutenvrije bosbessen-limoen taart met suikervrij glazuur

Komende tijd maak ik iedere maand een recept met de steviaproducten van Steviala en eigenlijk is dat iedere keer een feestje. Zowel de Kristal Sweet als de Steviala Frost zijn heel veelzijdig en je kunt er allerlei leuke recepten mee maken. Zo maakte ik dit keer voor het eerst suikervrij glazuur en dat was zo ontzettend makkelijk. Ook een leuke toevoeging aan mijn bestaande carrotcake recept, omdat het best lastig vond om een alternatief voor suikervrij glazuur te bedenken.

En lezers van Focus on Foodies krijgen met de speciale kortingscode FOODIES 10% korting op hun hele bestelling bij Steviala. Heb je geen glutenallergie? Dan kun je er ook voor kiezen om het amandelmeel te vervangen voor spelt. Spelt is niet glutenvrij! 

Wat heb je nodig?

Voor een taartvorm van ca. 18cm

  • 4 eieren
  • 60 gram Steviala Kristal Sweet
  • 150 gram amandelmeel
  • sap van 1 limoen
  • rasp van 1 limoen
  • 1/4 theelepel kardemom poeder
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel baking soda
  • snuf zout

Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 175 graden

  1. Scheid de eieren, doe het eigeel en eiwit in twee aparte kommen
    Doe 30 gram steviala bij het eigeel, samen met het sap van 1 limoen en klop dit los.
  2. Doe het amandelmeel, samen met 30 gram steviala, limoenrasp, kardemompoeder, kaneelpoeder, baking soda en snuf zout in een kom. Roer door elkaar.
  3. Voeg het eigeelmengsel aan het amandelmeel toe en meng dit.
  4. Klop de eiwitten op. Spatel voorzichtig een beetje opgeklopt eiwit door het amandelmeelbeslag. In het begin gaat dit wat lastiger, hoe meer eiwit je toevoegt, hoe luchtiger het mengsel wordt.
  5. Vet een kleine ronde bakvorm van ongeveer 18cm in diameter in met boter of olie. Giet het beslag erin en bak 35 minuten in de oven.

Nodig voor het glazuur

  • 4 eetlepels Steviala frost
  • 1 eetlepel plantaardige melk
  • 1 eetlepel griekse yoghurt
  • handje verse bosbessen

Doe de Steviala Frost in een bakje. Voeg de plantaardige melk toe en roer door tot het een papje wordt. Voeg dan de yoghurt toe en meng dit ook goed. Verdeel het glazuur over de afgekoelde taart en verdeel daarover de bosbessen. Laat in de koelkast het glazuur hard worden.

Steviala Frost voor suikervrij glazuur

Steviala Frost voor suikervrij glazuur

glutenvrije taart met bosbessen en suikervrij glazuur

glutenvrije taart met bosbessen en suikervrij glazuur

In samenwerking met Steviala

Er zijn 3 reacties op Glutenvrije taart met bosbessen en limoen en suikervrij glazuur

  1. Fraukje
    14 mei 2016 at 07:56 (4 jaar ago)

    Dit ziet er lekker uit! En niet al te moeilijk! Ik heb wel een vraagje, waarmee kan ik de Griekse Yoghurt vervangen ivm lactose intolerantie? Kan dat met gewone lactose vrije yoghurt?

    Groetjes Fraukje

    Beantwoorden
    • Focus on Foodies
      14 mei 2016 at 08:20 (4 jaar ago)

      Thanks Fraukje! En ja hoor, je kunt gewoon lactosevrije of plantaardige yoghurt gebruiken voor hetzelfde effect!

      Groetjes, Lianne

      Beantwoorden
  2. Monica van Velsen
    14 mei 2016 at 08:59 (4 jaar ago)

    Hoi Lianne!

    Dit lijkt mij een super lekkere variant van de Carrotcake! Ik ben niet zo gek op stevia, kan ik dan honing of kokosbloesem suiker gebruiken? Welke verhouding zal lekker zijn?

    Groetjes,
    Monica

    Beantwoorden

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.