Bakken Vegan Glutenvrij Recepten Taarten

Een taart die niet alleen makkelijk te maken is, maar ook nog eens super lekker is? En niet te vergeten helemaal vegan! Door de bodem van haver, kokosolie en dadels heeft de taart een lekkere crunchy bite en de topping van banaan en kokos is romig en hemels! Ga jij deze glutenvrije taart met banaan en kokos binnenkort proberen?

Cookinglife Foodies
Glutenvrije taart met banaan en kokos

Recept

Glutenvrije taart met banaan en kokos

Hemels en romig: glutenvrije en veganistische taart met banaan en kokos

Gang Tussendoortje, Nagerecht
Keuken Nederlands
Porties Personen

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 1 uur 20 min
Totaal 1 uur 50 min

Benodigdheden

  • Een taartvorm met een diameter van 18 cm
  • Keukenmachine
  • Taartbordjes en taartvorkjes

Ingrediënten

  • 70 gram havervlokken (glutenvrij)
  • 85 gram amandelen
  • 50 gram dadel
  • 40 gram kokosolie
  • Snuf zout
  • 50 gram kokosbloesemsuiker
  • 15 gram maizena
  • 350 ml plantaardige melk
  • 200 gram kokoscreme santen
  • 3 bananen

Hoe maak je Glutenvrije taart met banaan en kokos?

  1. Doe de havervlokken, amandelen, ontpitte dadels, zout en kokosolie in de foodprocessor en maal fijn. Plakt het goed als je het samenknijpt tussen je vingers? Perfect!
  2. Bekleed een bakvorm met bakpapier en verdeel het havermengsel over de bodem. Druk met een lepel goed aan. Bak dit nu 20 minuten op 175 graden in de oven.
  3. Ga ondertussen aan de slag met de vulling. Doe de kokosbloesemsuiker met de maizena in een pannetje op laag vuur en meng er beetje bij beetje de plantaardige melk bij met een garde. Zorg dat het niet klontert. Breng aan de kook en laat 6 minuutjes op laag vuur pruttelen
  4. Haal het mengsel van het vuur en voeg er 1 theelepel vanille en een snuf zout aan toe. Laat iets afkoelen, dek af met wat folie en laat afkoelen in de koelkast.
  5. Ondertussen gebruik je een foodprocessor om de kokoscrème romig te mixen. Doe het blok in de keukenmachine en laat een paar minuten op vrij hoge snelheid draaien tot je een romig mengsel hebt. Voeg dit toe aan de afgekoelde vulling in de koelkast.
  6. Snijd 1 banaan in dunne plakjes en beleg de haverbodem hiermee. Verdeel dan de vulling goed over het mengsel en laat opstijven in de koelkast (ca. 1 uur).
  7. Voor serveren snijd je de overige bananen in plakjes en garneer de taart hiermee. Enjoy!

Door de combinatie van kokosbloesemsuiker en banaan is de topping een beetje geel van kleur. Het doet bijna een beetje aan karamel denken! De smaak is vol en romig: een mix van banaan, kokos en karamel. Voor deze taart heb ik trouwens havermelk gebruikt, maar sojamelk, rijstmelk of lijnzaadmelk is ook prima :-)!

Als je taart echt volledig lutenvrij moet zijn, let er dan op dat je havervlokken met een speciaal glutenvrij keurmerk gebruikt. Bewaar de taart na het bakken afgedekt met folie in de koelkast. Twee dagen later is de glutenvrije taart nog net zo lekker! Enjoy! 

 

 

Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.