Glutenvrije Taart met Aardbeien | Focus on Foodies

Glutenvrije taart met aardbeien

Afgelopen weekend was het mijn verjaardag en dat heb ik gevierd met deze glutenvrije taart met aardbeien! Ik vind het echt heerlijk om mijn vrienden en familie elk jaar weer te verrassen met een eigen gebakken traktatie. Lees snel verder voor het recept van deze glutenvrije taart met aardbeien!

Veel van mijn vrienden en familie eten en drinken zuivel, dus ik heb deze taart alleen glutenvrij gemaakt. Gelukkig is het niet heel moeilijk om deze taart ook lactosevrij te maken! Vervang de karnemelk door een plantaardige melk naar keuze en één eetlepel azijn of citroen. En in de meeste supermarkten zijn ook plantaardige varianten van slagroom en roomkaas te vinden. Let hierbij wel op dat zuivelvrije producten anders kunnen reageren met de rest van de ingrediënten. Of bekijk mijn andere koek en gebak recepten voor meer lactosevrije taarten en cakes!

Glutenvrije Taart met Aardbeien | Focus on Foodies

Glutenvrije taart met aardbeien

Dit is een glutenvrije taart gemaakt met aardbeien. De taart kan eventueel ook lactosevrij gemaakt worden. Veel bakplezier!

Bereidingstijd 15 min
oventijd 30 min
Totale tijd 45 min

Gang Nagerecht
Keuken Nederlands

Porties 8 personen

Benodigdheden

  • 2 taartvormen
  • mixer of garde
  • beslagkom

Ingrediënten

  

  • 275 gram amandelmeel of havermeel of een andere glutenvrije bloem naar keuze
  • 200 gram kristalsuiker
  • 1 zakje bakpoeder 16 gram
  • 1 theelepel zout
  • 250 ml karnemelk
  • 125 ml zonnebloemolie
  • 3 eieren

Voor de vulling

  • 100 ml aardbeien siroop
  • 4 eetlepels aardbeienjam
  • 400 gram verse aardbeien

Voor de topping

  • 225 gram Monchou roomkaas
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 500 ml slagroom

Bereidingswijze

 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en voorzie twee ronde taartvormen van bakpapier.
  • Zeef de bloem samen met de bakpoeder in een grote beslagkom. Voeg de kristalsuiker en zout toe, en roer met een garde tot één droog geheel.
  • In een tweede beslagkom meng je de karnemelk, zonnebloemolie, eieren en aardbeiensiroop rustig met een garde samen tot een dun en luchtig mengsel. Je kan de ingrediënten ook samen mixen op de laagste stand van je mixer.
  • Voeg de gemixte natte ingrediënten daarna bij de andere beslagkom met de droge ingrediënten. Mix het tot een luchtig en crème-achtig geheel met een mixer op de laagste stand.
  • Verdeel het beslag over de twee taartvormen, en zet ze voor ongeveer 30 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Ze zullen niet heel hoog worden, maar dat maakt niet uit want je stapelt ze later toch op elkaar.
  • Terwijl de taarten in de oven staan, kun je alvast de aardbeien in dunne plakjes snijden.
  • Wanneer de taarten gaar en goudbruin zijn, laat je ze even afkoelen in de taartvorm totdat ze nog lichtjes warm zijn. Laat ze daarna volledig afkoelen op een taartrooster. Wanneer de taarten allebei helemaal afgekoeld zijn, smeer je op de bovenkanten twee eetlepels aardbeienjam. Vervolgens voorzie je beide taarten van een laagje aardbeienplakjes. Plaats dan de twee taarten op elkaar.
  • Voor de topping klop je de roomkaas eerst even los met een mixer in een beslagkom. Vervolgens voeg je de basterdsuiker toe en mix je dit samen met de roomkaas tot een glad en luchtig mengsel. Voeg daarna het vanille extract en de slagroom toe en klop het mengsel goed stijf. Als je de beslagkom schuin houdt, moet het blijven zitten!
  • Besmeer vervolgens de zijkant en bovenkant van de taart met de topping. Strijk het glad met een glaceermes. Garneer eventueel de bovenkant met wat overgebleven aardbeien.
Glutenvrije Taart met Aardbeien | Focus on Foodies

Bij mijn familie en vrienden viel deze glutenvrije taart met aardbeien erg in de smaak! Voor wie ga jij hem maken?

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Rating recept




Reageer *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.