glutenvrije salade met gierst, geitenkaas, munt

Glutenvrije salade met gierst, geitenkaas, dadels en munt

Hi allemaal! Ik ben Bo en ik ben een echte foodie. Hoe dat zo is gekomen? Van kinds af aan heb ik al een passie voor voeding. Twee jaar geleden kreeg ik een eyeopener toen ik zag dat mijn lichaam niet meer was hoe ik het graag wilde. Ik voelde mezelf niet slecht, maar ook niet super goed en ik was een stuk dikker dan eerst. Onder lekker in je vel zitten versta ik fit, opgewekt en blij zijn en power voelen in je lichaam. Alleen jij kunt die power creëren! Na een tijd te hebben gevogeld met verschillende voedingsstoffen en typen lichaamsbeweging, ben ik erachter wat ik nodig heb om mij (super)goed te voelen en ben ik 11 kilo afgevallen. Met de recepten die ik maak houd ik dit gewicht moeiteloos vast. Ik ben beaufood.nl gestart om jullie te inspireren op het gebied van gezonde en lekkere voeding. Deze glutenvrije salade met gierst, geitenkaas, dadels en munt past daar perfect bij.

En deze week maakte ik speciaal voor Lianne een lekker recept. Focus on Foodies past heel erg bij mijn stijl en ik neem dan ook regelmatig een kijkje op de website én social media kanalen. Ik vind het onwijs leuk dat mijn recept hier nu ook gezellig tussen staat! Ik hoop dat jullie het lekker vinden. Geniet ervan!

glutenvrije salade met gierst, geitenkaas, munt

glutenvrije salade met gierst, geitenkaas, munt

glutenvrije salade met gierst, geitenkaas, munt

glutenvrije salade met gierst, geitenkaas, munt

PS. Nog nooit van gierst gehoord? Gierst is een van mijn favoriete (glutenvrije) graansoorten. Je kunt het een beetje vergelijken met quinoa, maar persoonlijk vind ik de smaak van gierst veel voller en lekkerder. Het heeft een korte kooktijd en is licht verteerbaar. De smaakcombinatie gierst, munt, geitenkaas en dadels is echt onwijs lekker!

Wat heb je nodig?

Voor 2 personen

 • 150 gram gierst
 • 1 kleine rode ui
 • Stuk of 10 cherry tomaatjes
 • 2 flinke handen veldsla
 • 150 gram zachte geitenkaas
 • 6 kleine dadels
 • 2 takken verse munt
 • Snufje peper en zout
 • Scheutje olijfolie of kokosolie om in te bakken

En hoe maak je het?

 1. Kook de gierst in 2.5 keer zoveel water beetgaar in ongeveer 20 minuten. Giet het overtollige water af en laat 10 minuten nagaren.
 2. Snipper de ui, halveer de tomaatjes en verhit wat olijfolie in een pan. Fruit hierin de ui en tomaat voor 5 minuten. Schep de gierst erbij en breng het geheel op smaak met peper en zout.
 3. Zet het vuur uit en schep de veldsla erdoorheen. Verdeel alles over twee diepe borden en top het gerecht af met blaadjes munt, geitenkaas en dadels. Vergeet niet om de dadels te ontpitten! Niet goed voor de tandjes en ik spreek uit ervaring 😉

Liefs, Bo

Benieuwd geworden naar meer van mijn recepten? Neem dan eens een kijkje op http://www.beaufood.nl

glutenvrije salade met gierst, geitenkaas, munt

glutenvrije salade met gierst, geitenkaas, munt

Er is 1 reactie op Glutenvrije salade met gierst, geitenkaas, dadels en munt

 1. inner harmony
  3 juni 2015 at 13:53 (6 jaar ago)

  Hoi Bo, dat ziet er heerlijk uit.
  Top dat je zo je levensstijl hebt omgegooid.
  Ik ga even een kijkje nemen op je website.

  Beantwoorden

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.