glutenvrije rijstpudding met appel en kaneel

Glutenvrije rijstpudding met kokosmelk, appel en kaneel

Havermout is één van mijn favoriete ontbijtjes en je vindt hier dan ook genoeg ontbijtrecepten met havermout. Maar er is natuurlijk niets mis met af en toe wat variatie. Deze glutenvrije rijstpudding met kokosmelk, appel en kaneel is een echt verwenontbijtje. Door het zoete van de kokosmelk en de vanillemerg is de rijstpudding lekker zoet, maar niet té zoet. Het recept is van Yellowlemontreeblog en is herfstig en exotisch te gelijk.

glutenvrije rijstpudding met appel en kaneel

glutenvrije rijstpudding met appel en kaneel

glutenvrije rijstpudding met appel en kaneel

glutenvrije rijstpudding met appel en kaneel

Dit ontbijtje duurt iets langer dan het koken van havermout, maar één van Maura’s lezers gaf een simpele en handige tip: kook een beetje extra rijst bij je avondmaaltijd een dag te voren. Op die manier hoef je alleen nog de kokosmelk en amandelmelk toe te voegen; dat scheelt je weer tijd.

Behalve dat het een top ontbijt is, kun je deze rijstpudding natuurlijk ook als dessert serveren. Wel in kleine porties, want het is behoorlijk vullend ;-).

Wat heb je nodig?
voor 2 personen

  • 100 gram pandan rijst of rijst naar keuze
  • 200 ml water
  • 100 ml kokosmelk uit blik
  • 100 ml plantaardige melk, bijv. amandelmelk of sojamelk
  • 1 vanillestokje, merg uitgeschraapt
  • geraspte schil van 1/2 citroen
  • snuf grof zeezout
  • 1 appel
  • klein handje gehakte amandelen

En hoe maak je het?

  1. Doe het water in een pannetje met de rijst en een snuf zeezout en breng aan de kook. Laat ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen, tot de rijst al het water heeft opgenomen.
  2. Voeg dan de kokosmelk toe, de plantaardige melk, vanillemerg en de citroenrasp toe. Laat nogmaals 15 minuten zachtjes pruttelen.
  3. Schil ondertussen de appel en snijd in blokjes. Hak de amandelen. Serveer de rijstpudding met appel en amandelen. Eet smakelijk!
glutenvrije rijstpudding met appel en kaneel

glutenvrije rijstpudding met appel en kaneel

Er is 1 reactie op Glutenvrije rijstpudding met kokosmelk, appel en kaneel

  1. Marlotte
    2 december 2015 at 09:16 (4 jaar ago)

    Oh, dit klinkt echt onwijs lekker. Ga ‘m morgen meteen maken!

    Beantwoorden

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.