glutenvrije-pompoenpannenkoeken

Glutenvrije pompoenpannenkoek

Het seizoen van de pompoen. Dat rijmt. Naast dat het leuk is dat dit rijmt, ben ik ook heel blij met dit seizoen, want sinds vorig jaar heb ik pompoen echt ontdekt. Natuurlijk wist ik al veel langer dat pompoen er was, maar ik was er niet zo gek op en ik wist eerlijk gezegd ook niet zo goed wat je er allemaal mee kon. En je kunt er héél veel mee, blijkt, maar daar moest ik toen nog even achter komen. Dit keer maakte ik glutenvrije pompoenpannenkoek, echt súper lekker om je dag mee te starten!

Voor het beslag gebruik ik glutenvrij zelfrijzend bakmeel, maar je kunt ook amandelmeel, boekweitmeel of rijstmeel gebruiken. Het beslag is zo klaar! Fijne tip: koop een hele pompoen en gebruik de helft om te roosteren voor bijvoorbeeld het avondeten. De andere helft kun je in blokjes snijden, koken en daar bijvoorbeeld puree van maken. Je kunt pompoenpuree in veel recepten gebruiken of bijvoorbeeld door je havermout doen. Lekker én gezond!

Je hoeft de pannenkoekjes niet te zoeten; de pompoen maakt het deeg al een beetje zoetig. Natuurlijk is het wel lekker om de pannenkoekjes uiteindelijk te serveren met wat (vers) fruit, bijvoorbeeld bosbessen. Met appelmoes is ook erg lekker!

glutenvrije-pompoenpannenkoeken

glutenvrije pompoenpannenkoeken

glutenvrije-pompoenpannenkoeken

glutenvrije pompoenpannenkoeken

Wat heb je nodig?

Voor ongeveer 8 pannenkoekjes

  • 100 gram glutenvrij meel
  • 85 gram pompoen(puree)
  • 100ml plantaardige melk
  • 1 ei
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/4 theelepel gemalen kruidnagel
  • snuf kardemom
  • snuf zout

En hoe maak je het?

Je hebt voor dit recept pompoenpuree nodig. Het makkelijkst is om een halve pompoen in stukje te snijden en te koken, dit te pureren en dan bewaren in de koelkast. Je kunt met pompoenpuree alle kanten op, zoals een pompoencake bakken of toevoegen aan je havermout.

Meng de plantaardige melk, het glutenvrije meel, ei, kaneel, kruidnagel, kardemom en zout tot een glad beslag.

Voeg de pompoenpuree toe en meng dit.

Verhit wat (kokos)olie in de pan, giet wat beslag in de pan en bak de pannenkoekjes een paar minuten per kant.

glutenvrije-pompoenpannenkoeken

glutenvrije pompoenpannenkoeken

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.