glutenvrije-noodles-met-zalm-en-broccoli

Glutenvrije noodles met zalm en broccoli

Op zoek naar gezonde inspiratie voor het avondeten? Deze maaltijd met glutenvrije noodles met zalm en broccoli is zó klaar, vullend en voedzaam. En bovenal natuurlijk érg lekker! De broccoli zit bomvol vitamine C en vezels en gecombineerd met de goede vetten uit de zalm én de avocado heb je een super smaakvol hoofdgerecht, wat ook nog eens onwijs gezond is.

Door de sesamolie en (glutenvrije) sojasaus geef je de noodles echt een Aziatisch tintje. De combinatie van broccoli en zalm is ook érg lekker. Bak de zalm pas op het einde mee, dan wordt de zalm niet al te gaar. Flink doorbakken zalm vind ik zelf namelijk niet erg lekker.

glutenvrije-noodles-met-zalm-en-broccoli-copy

glutenvrije-noodles-met-zalm-en-broccoli-copy

glutenvrije-noodles-met-zalm-en-broccoli-copy

glutenvrije-noodles-met-zalm-en-broccoli-copy

Het is best een behoorlijke maaltijd voor twee personen, dus grote kans dat je nog wat over hebt voor de lunch de volgende dag. Ik vind het altijd heerlijk om restjes mee te nemen naar mijn werk, naast lekker is deze maaltijd ook gewoon een vullende lunch. Het smaakt ook super lekker koud, dus dat is de ideale lunch toch?

Wat heb je nodig?
Voor 2 personen

  • 200 gram zalm
  • 150 gram glutenvrije noodles of spaghetti
  • 1 broccoli
  • 1 avocado
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel glutenvrije sojasaus (tamari)
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • 1 scheutje sesamolie

En hoe maak je het?

  1. Breng een pan met water aan de kook. Snijd ondertussen de broccoliroosjes klein. Kook de broccoli zo’n 4 minuten en giet af.
  2. Snijd de avocado in blokjes. Doe hetzelfde met de zalm. Snijd de knoflook in kleine stukjes.
  3. Breng opnieuw water aan de kook en kook de noodles in zo’n 6 minuten gaar en giet af met koud water.
  4. Doe wat olijfolie in een wok of koekenpan en bak hierin de knoflook. Voeg de broccoli toe en roerbak ongeveer 5 minuten. Voeg dan de noedels en de zalm toe.
  5. Als de zalm bijna gaar is, voeg je een een eetlepel sojasaus toe. Meng dit door. Haal daarna van het vuur, voeg de avocado toe en het scheutje sesamolie. Garneer met sesamzaadjes. Enjoy!
glutenvrije noodles met zalm en broccoli

glutenvrije noodles met zalm en broccoli

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.