glutenvrije kalkoen sandwich

Glutenvrije kalkoen sandwich – koken met kerst restjes

En, hoe verlopen de kerstdagen tot nu toe? Gezellig met familie? Bij ons staat er vandaag een 3-gangen diner op de planning met mijn familie, waarbij ik als hoofdgerecht een gevulde kalkoen maak van Boers & Boers; daar las je twee weken geleden al meer over. Deze kalkoen is groot genoeg voor 10-12 personen en wij zijn met zijn zessen. Wel allemaal grote eters, dus ik verwacht niet dat de halve kalkoen blijft liggen. Maar de kans is wel groot dat ik morgen ga koken met kerst restjes en ik heb een enorm lekkere kalkoen sandwich bedacht.

glutenvrije kalkoen sandwich

glutenvrije kalkoen sandwich

glutenvrije kalkoen sandwich

glutenvrije kalkoen sandwich

Bij ‘turkey sandwich’ moet ik meteen denken aan Friends, aan de aflevering waarbij iemand op het werk Ross’ turkey sandwich opeet. Ik vind dit zo’n hilarische aflevering! Monica maakt dus geweldig lekkere kalkoen sandwiches, maar ik weet niet of die van haar net zo lekker is als die van mij ;-). Deze kalkoen sandwich met avocado, tomaat en augurk smaakt ZO lekker en is zo klaar.

Extra leuk omdat je de sandwich kunt klaarmaken met de restjes van het kerstdiner. Zo zonde om eten weg te moeten gooien en op deze manier komt de kalkoen toch nog op.

Prachtig bord trouwens he? Dat komt van Borden & Zo, waar ze nog veel meer mooi servies en glaswerk hebben!

Wat heb je nodig?
Voor 1 sandwich

 • 2 glutenvrije boterhammen
 • 1 of 2 flinke plakken kalkoenvlees
 • 1 grote augurk
 • halve tomaat
 • halve avocado
 • 1 eetlepel dijon mosterd
 • eventueel mayonaise

En hoe maak je het?

 1. Verwarm een pan of grillpan met een klein beetje olie. Grill de boterhammen aan beide kanten lichtbruin.
 2. Snijd ondertussen het kalkoenvlees in plakken, de augurk snijd je in dunne, lange plakken. Snijd ook de tomaat in plakjes en doe hetzelfde met de avocado.
 3. Besmeer één boterham met mosterd. Verdeel hierover nu de tomaat en augurk. Hierboven op gaat de kalkoen en maak af met plakjes avocado. Verdeel hierover eventueel nog een klein beetje mayonaise en dek het geheel toe met de andere gegrilde boterham.
 4. Snijd met een scherp mes doormidden. Enjoy!
glutenvrije kalkoen sandwich

glutenvrije kalkoen sandwich

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.