Glutenvrije Hazelnoot muffins

Glutenvrije hazelnootmuffins zonder geraffineerde suiker

Heb je, bijvoorbeeld op je werk, ook weleens last van een dipje tussen je ontbijt en je lunch in? Ik ontbijt meestal tussen 7.00u en 7.30u en om een uur of 11 voel ik mij dan toch weer een beetje flauw. Echt honger kun je het niet noemen, maar het voelt als een teken dat er even wat extra brandstof in het motortje moet. Vorige week zondag bakte ik deze Glutenvrije hazelnootmuffins zonder geraffineerde suiker en ik nam er iedere dag eentje mee naar mijn werk.

Het is echt een zalig tussendoortje; door de banaan en kokosbloesemsuiker krijgt je lichaam weer wat (langzaam afgegeven) energie en de muffins zijn daarnaast ook nog glutenvrij. Je maakt met dit recept ongeveer 8 suikervrije muffins. Als je een notenallergie hebt kun je er natuurlijk voor kiezen ander meel te gebruiken, of je kunt eens deze Spelt muffins proberen te maken (let op; niet glutenvrij) of Glutenvrije aardbei muffins met kokosmeel.

Ook aan dit recept kun je eventueel nog wat vers fruit toevoegen aan het deeg. Nu de zon weer begint te schijnen krijg ik altijd extra trek in vers fruit; aardbeien, bosbessen, framozen; hoe meer hoe beter! Schep dan gewoon 1 á 2 handjes vers fruit door het deeg heen en je hebt een fruit muffin variant.

Glutenvrije hazelnoot muffins
Glutenvrije hazelnoot muffins
Glutenvrije en suikervrije hazelnoot muffins

Glutenvrije hazelnootmuffins zonder suiker

Wat heb je nodig?

Voor ongeveer 8 muffins

 • 130 gram hazelnootmeel (of gemalen hazelnoten)
 • 40 gram kokosbloesemsuiker
 • 2 eieren
 • 1 rijpe banaan
 • 1 theelepel vanille extract
 • 1 theelepel (wijnsteen)bakpoeder
 • 1/2 theelepel baking soda
 • snufje zout

En hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 175 graden

 1. Doe 130 gram hazelnootmeel in een kom, samen met de kokosbloesemsuiker, bakpoeder, baking soda en een snufje zout.
 2. Prak de banaan op een bordje en klop in een aparte kom de eieren op tot ze goed luchtig zijn.
 3. Schep eerst de banaan door het hazelnoot meel en daarna voorzichtig de geklopte eieren. Ik roer dit met een vork gewoon even goed door elkaar, maar je kunt er nog even kort een mixer op zetten.
 4. Voeg dan het vanille extract toe en bak in ongeveer 20 minuten mooi goudbruin.
 5. De muffins waren bij mij, luchtdicht bewaard (bijvoorbeeld in een trommel) 5 dagen heerlijk!
Glutenvrije hazelnootmuffins zonder suiker

Glutenvrije hazelnootmuffins zonder suiker

Er zijn 12 reacties op Glutenvrije hazelnootmuffins zonder geraffineerde suiker

 1. Renate
  10 maart 2014 at 18:46 (7 jaar ago)

  Woensdag bakdag…. Dus ik weet wat ik overmorgen ga doen….. Ze lijken me heeeeerlijk!!

  Beantwoorden
 2. Jasmijn
  11 maart 2014 at 17:48 (7 jaar ago)

  Nou.. Ik ben heel benieuwd, want: ‘fout’ 1: geen hazelnoten in huis. Maar met amandelen kan het vast ook wel. Fout 2: geen baking soda in huis. Na op internet gelezen te hebben dat je baking soda wel kunt vervangen door bakpoeder, maar niet andersom, dat maar gedaan. Maar oeps! Een volle theelepel gedaan ipv een halve.. Wat nu? Google weer geraadpleegd, en te veel bakpoeder kon toch echt wel wat problemen opleveren. Het recept maar wat uitgebreid met: wat natuurwinkelpindakaas (de amandelen waren inmiddels op), dadels ipv kokosbloesemsuiker (mocht het mislukken dan wil ik niet mijn dure potje kokosbloesemsuiker plunderen) en nog een banaan. Toen de oven in. Fout 3: vanille-extract vergeten! Ik weet niet waar ik met mijn hoofd zat en waarom ik dacht dat het een goed idee zou zijn om vandaag aan het bakken te slaan, maar wie weet is het wel heeel erg lekker haha. In ieder geval bedankt voor het recept 😉 Mocht deze poging niet te eten zijn dan ga ik het sowieso nog een keer proberen!

  Beantwoorden
 3. Sann
  11 maart 2014 at 21:37 (7 jaar ago)

  Ja, ja jaaaa!!!!!!! Wat een heerlijke traktatie! Yum!
  Ik heb gesmuld! (Ik heb echt niet alles opgegeten hoor!)
  Ik heb alleen hazelnootmeel vervangen voor amandelmeel.. Ook daar had ik net niet genoeg van in huis, dus heb ik een handje (ongebrand) notenmix in de blender gedaan.
  (Dit werkte ook prima)
  Morgen weer een lekker tussendoortje mee naar mijn werk! Heerlijk!
  @ Jasmijn… Ik begrijp je wel… 😉
  Is het nog gelukt?

  Beantwoorden
  • Jasmijn
   11 maart 2014 at 22:17 (7 jaar ago)

   Haha, ik ben gelukkig niet de enige die wat creatief met het recept omgesprongen is dus! Hij bleef wat vochtig en was niet goed gerezen, maar de smaak was op zich prima. Het huis rook er in ieder geval erg lekker door en mijn huisgenoot vond het ook wel een geslaagd stukje cake 🙂

   Beantwoorden
 4. Danielle
  12 maart 2014 at 15:27 (7 jaar ago)

  Heerlijk recept, gisteren even gemaakt, met amandelmeel ivm hazelnootallergie. Weet je wat misschien ook lekker is; wat ‘zest’ van limoen, citroen of sinaasappel…

  Beantwoorden
 5. Caroline
  13 maart 2014 at 08:01 (7 jaar ago)

  Heerlijke luchtige muffins gemaakt, iets droog maar lekker. Wel ander meel gebruikt bij gebrek aan te weinig hazelnoten. 40 gram boekweitmeel en 90 gram rijstmeel. Goed recept.

  Beantwoorden
 6. Miranda
  18 maart 2014 at 22:25 (7 jaar ago)

  Vraagje, je gebruikt dan de gemalen hazelnoten en GEEN meel??

  Beantwoorden
 7. fa
  10 april 2014 at 14:04 (7 jaar ago)

  dit is heerlijk.. kan mijn zoon mee naar school pauze eten

  Beantwoorden
 8. Fraukje
  14 mei 2014 at 17:03 (7 jaar ago)

  Hmmm.. dat rook lekker toen het de oven in ging. Ben benieuwd. Ik heb er 4 gemaakt, om te kijken of het lekker is. Zelf hazelnoten fijn gemaakt. Staat nu af te koelen. Vanavond 1 bij de thee en morgen 1 mee naar mijn werk.
  Ben zooo blij met jouw site! 🙂

  Beantwoorden
 9. Fraukje
  14 mei 2014 at 21:08 (7 jaar ago)

  Oke, de smaak is goed! Alleen de geur… ze stinken naar ei, iets chemisch… Textuur was super! Het deeg zelf (voordat de ei erin kwam), was heeeeerlijk! Kan het ei ook weggelaten worden?

  Beantwoorden
 10. Marga
  29 maart 2015 at 21:30 (6 jaar ago)

  Hallo waar haal jehet hazelnootmeel is in geen enkele winkel verkrijgbaar ook niet bij de ekoplaza en als ik hazelnoten fhijn maal hoeveel heb ik dannodig aan noten

  Beantwoorden

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.