glutenvrije en lactosevrije chocoladetaart

Glutenvrije en lactosevrije chocoladetaart

Oh, deze chocoladetaart is je nieuwe favoriet! Het is werkelijk een heerlijke taart: romig, rijk van smaak en gewoon VET lekker. Daarnaast is het ook nog eens een glutenvrije en lactosevrije chocoladetaart. Mooi meegenomen! En je maakt ‘m binnen een kwartiertje, dus ik weet zeker dat het voor iedereen een makkelijk receptje is!

Ziet ‘ie er niet héérlijk uit? Het recept heb ik trouwens van de fabeltastische Claartje, die je vast kent van Foodness.nl. Claartje heeft altijd heerlijke recepten, net een beetje gezonder, maar vooral gewoon heel lekker. Want van het leven moet je genieten! Het is best een vullend taartje, dus een klein puntje is meer dan genoeg. In totaal heb ik zo’n 10 punten uit de taart gehaald. Mijn collega’s op kantoor hebben er enorm van gesmuld; ze vonden ‘m super lekker!

glutenvrije en lactosevrije chocoladetaart

glutenvrije en lactosevrije chocoladetaart

glutenvrije en lactosevrije chocoladetaart

glutenvrije en lactosevrije chocoladetaart

Hoef je niet glutenvrij te eten? Je kunt altijd een ander type meel gebruiken, zoals speltmeel of volkorenmeel. Gebruik dan ongeveer een dubbele hoeveelheid, zo’n 120 gram.

Ik hoop dat jullie net zo van deze glutenvrije chocoladetaart genieten als ik!

Wat heb je nodig?
Voor een springvorm van ca. 18-20cm

  • 65 gram kokosmeel
  • 60 milliliter kokosolie
  • 2 eetlepels honing (ca. 35 gram)
  • 4 eieren
  • 30 gram cacaopoeder
  • 2 theelepels bakpoeder
  • halve theelepel kaneelpoeder
  • snuf zout
  • 1 theelepel vanille extract
  • 300 gram pure chocolade (lactosevrij)
  • 150 gram kokosmelk

En hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 160 graden

  1. Meng in een kom de kokosmeel met bakpoeder, kaneel, zout en cacao. Voeg dan de eieren, honing, vanille extract en kokosolie toe en mix tot een egaal beslag.
  2. Vet de springvorm in met wat kokosolie en stort het beslag erin.
  3. Bak in ongeveer 40 minuten gaar.
  4. Terwijl de taart afkoelt, kun je vast beginnen met het smelten van de chocolade. Meng dit met de kokosmelk en laat het wat afkoelen. Als het iets is opgestijfd, glazuur je de taart met de chocoladefrosting.
  5. Enjoy!
glutenvrije en lactosevrije chocoladetaart

glutenvrije en lactosevrije chocoladetaart

Er zijn 11 reacties op Glutenvrije en lactosevrije chocoladetaart

    • Focus on Foodies
      4 augustus 2017 at 19:06 (3 jaar ago)

      Dankjewel Justin :D! Groetjes, Lianne

      Beantwoorden
  1. Lucy Luttikholt-Kolkman
    4 augustus 2017 at 18:28 (3 jaar ago)

    Wat ik vaak jammer vind is, dat er wel staat hoeveel tijd maar niet bij staat op hoeveel graden je moet bakken?

    Beantwoorden
    • Focus on Foodies
      4 augustus 2017 at 19:05 (3 jaar ago)

      Hi Lucy,
      Staat er altijd bij hoor. Net onder ‘Hoe maak je het?’. 🙂 Groetjes, Lianne

      Beantwoorden
    • Marja Koopman
      28 september 2020 at 11:40 (2 maanden ago)

      Er staat 160 graden bakken

      Beantwoorden
  2. ammie
    28 oktober 2017 at 01:28 (3 jaar ago)

    chocola altijd goed ! lijkt me super!

    Beantwoorden
  3. lief verlinden
    14 april 2020 at 16:11 (8 maanden ago)

    Beste, ik heb de taart gebakken volgens het receopt en jammer genoeg niet gelukt. Ze was niets gerezen en erg droog. Wat doe ik verkeerd?

    Beantwoorden
    • Fleur van Veen
      20 april 2020 at 12:39 (7 maanden ago)

      Hoi Lief,

      Bedankt voor je berichtje.

      Had je er genoeg bakpoeder in gedaan? Dit zorgt er namelijk voor dat de taart wat gaat rijzen.
      En wat vervelend om te horen dat de taart erg droog was. Je kan altijd wat extra vocht toevoegen zoals honing of kokosolie.

      Hopelijk helpen deze tips!

      Groetjes,
      Fleur

      Beantwoorden
  4. Fleur van Veen
    11 mei 2020 at 10:56 (7 maanden ago)

    Hoi Laura!

    Bedankt voor je reactie.
    Oei, dat durf ik niet helemaal te zeggen. Probeer het sowieso in te vriezen zonder het glazuur.

    Ik hoor graag of het gelukt is!

    Groetjes,
    Fleur

    Beantwoorden
  5. Inez
    1 augustus 2020 at 18:45 (4 maanden ago)

    Helaas mislukt , echt alles genoeg gedaan
    Maar niet gerezen
    En echt 2 theelepels bakpoeder erbij gedaan
    Zelfs nog een tweede x gemaakt , weer het zelfde

    Maar dan de vraag kunnen we hem wel eten?, of toch maar beide in de prullenbak

    Beantwoorden
    • Fleur van Veen
      3 augustus 2020 at 09:35 (4 maanden ago)

      Hoi Inez,

      Bedankt voor je berichtje. Wat jammer dat de taarten niet gelukt waren.. Het klinkt inderdaad alsof je alles goed gedaan hebt..
      Heb je het beslag ook goed gemixt? Soms kan een taart niet goed lukken als de ingrediënten niet goed genoeg gemixt zijn.
      Ik denk dat je de taarten wel kan eten, alleen moet je oppassen dat de eieren misschien nog rauw zijn..

      Groetjes,
      Fleur

      Beantwoorden

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.