glutenvrije koekjes met jam

Glutenvrije dubbele koekjes met jam

Door Joy – Ik ben echt al helemaal in de vakantiestemming. Deze zomer pak ik een klein ‘zakenreisje’ naar Ibiza (healthy hotspots spotten) en ik ga lekker relaxen in Frankrijk. En ja, in Frankrijk ga ik heel kneuterig kamperen. Wat mij betreft het leukste wat er is! En wat ik zou fijn vind aan kamperen is dat ik lekker kan koken en eten wat ik zelf wil en eventueel zelf ook maak. Deze glutenvrije dubbele koekjes met jam ga ik thuis vast maken, zodat ze mee kunnen op reis!

Mijn vriend en ik hebben een lange reis voor de boeg. Dus in plaats van de drie zakken m&m’s en twee bussen pringles die ik drie jaar geleden mee zou nemen, neem ik nu gezonde snacks mee. Dus je snapt het al: ik sta elk weekend in de keuken om gezonde creaties te bedenken. En er is er in ieder geval al eentje gelukt! Deze mega lekkere glutenvrije koekjes met jam. Die gaan zeker mee de auto in! En misschien ook wel mee het vliegtuig in naar Ibiza. Want koekjes doen je goed en zeker als het gezonde koekjes zijn, zoals deze!

glutenvrije dubbele jam koekjes

glutenvrije dubbele jam koekjes

glutenvrije dubbele jam koekjes

glutenvrije dubbele jam koekjes

Het lekkerste is om twee koekjes te pakken en er dan jam tussen te doen. Oei, verrukkelijk! Oh, en check in de winkel wel even het etiket van de jam, om te zien wat er allemaal in zit. Pak het liefst een jam zonder toegevoegde suikers. Een lekkere en goeie jam is die van Zonnatura genaamd: aardbei 75% fruit. Als je zelf een betere of lekkerdere vindt, hoor ik dit uiteraard graag. Ik ben altijd in voor nieuwe dingen. Ik wens jou in ieder geval alvast een hele leuke zomer en ik hoop dat jij straks ook in de auto, vliegtuig of op de fiets zit met deze heerlijke koekjes van Healthy and Joy. Geniet er lekker van en laat die zomer maar komen!

Wat heb je nodig?

 • 100 gram amandelmeel
 • 50 gram kokosmeel
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 50 ml gesmolten kokosolie
 • 50 ml honing
 • snufje zout
 • merg van 1 vanille stokje
 • aardbeienjam

Hoe maak je het?

 1. Doe de amandelmeel, kokosmeel, bakpoeder, het zout en de vanille in een kom en meng goed door elkaar.
 2. Meng met een mixer de honing en de kokosolie goed door elkaar (allemaal gesmolten). Doe de natte ingredienten bij de droge en meng goed door.
 3. Kneed het deeg goed en maak er mooie platte koekjes van. Verwarm ondertussen de oven op 180 graden en doe de koekjes er vervolgens in voor 8 minuten totdat ze lichtbruin geworden zijn
 4. Laat de koekjes afkoelen, doe er een laagje jam tussen en…. Enjoy!
glutenvrije dubbele jam koekjes

glutenvrije dubbele jam koekjes

Door Joy – Joy is gewichtsconsulente en een echte levensgenieter. Het belangrijkste vindt zij om te doen waar je gelukkig van wordt. Voor haar is dit anderen te helpen naar een gezonde levensstijl en je te laten lachen door haar humoristische blogs op Healthy and Joy. Joy wil je heel graag meenemen in haar wereld van gezonde voeding, veel bewegen, genieten, lekker gek doen en veel lachen. Volg haar op Facebook en Instagram!

Er is 1 reactie op Glutenvrije dubbele koekjes met jam

 1. Tanya
  6 juli 2016 at 09:29 (5 jaar ago)

  Yespers heeft fruitspreads die er vast ook heel lekker tussen zijn! 🙂
  Zou ik het amandelmeel kunnen vervangen door een andere meel?

  Beantwoorden

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.