glutenvrije dadeltaart met pecannoten

Glutenvrije dadeltaart met pecannoten en kokos

Een blogger die mij nog vaak weet te inspireren, is Uit Pauline’s Keuken. Haar lichte foto’s en vaak simpele recepten doen volgens mij menigeen watertanden. Zo ook mij! Onlangs wilde ik wat lekkers voor bij de koffie maken en zocht naar een mooie combi met zoet en noten. Bij Uit Pauline’s Keuken vond ik een recept voor een glutenvrije dadeltaart met pecannoten.

Dat recept heb ik iets aangepast. Zo heb ik de roomboter vervangen voor kokosolie en heb ik de hoeveelheden iets verminderd, zodat het een wat kleiner taartje werd. Het is door de noten, dadels en kokos namelijk best vullend. Op mijn werk was het een grote hit bij de collega’s, die hebben werkelijk ieder kruimeltje opgesmuld.

Mocht je nu wel gewoon roomboter eten, dan zou ik het recept van Pauline aanhouden. Ze heeft ook nog wat extra kokosbloesemsuiker toegevoegd, wat ik heb weggelaten, omdat ik het al zoet genoeg vond met de dadels. Al met al zijn de verhouding wel iets anders geworden en eerlijk is eerlijk: haar taartje ziet er wel mooier uit. Maar de smaak van mijn versie voor de dadeltaart met pecannoten is ook wel héél erg lekker!

glutenvrije dadeltaart met pecannoten

glutenvrije dadeltaart met pecannoten

glutenvrije dadeltaart met pecannoten

glutenvrije dadeltaart met pecannoten

Wat heb je nodig?

Voor de vulling

 • 80 gram kokosolie
 • 80 gram pecannoten
 • 100 gram dadels
 • 1 ei
 • geraspte kokos

Voor de bodem

 • 100 gram amandelmeel
 • 1 ei

En hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 175 graden

 1. Doe het amandelmeel in een kom en voeg het ei toe. Vet een bakvorm in en verdeel het beslag over de bodem. Druk goed aan.
 2. Bak de amandelbodem in 15 minuten goudbruin in de oven. Laat de bodem afkoelen.
 3. Ondertussen begin je aan de vulling. Dit is het lastigste deel! Smelt de kokosolie in een pannetje. Kluts een eitje los in een kommetje. Zet het vuur lager. Je gaat nu het geklutst eitje toevoegen aan de gesmolten kokosolie. Let op! Roer heel snel met de garde totdat het goed gemengd is. Als je niet snel genoeg roert, krijg je roerei ;-)!
 4. Snijd dan de dadels in hele kleine stukjes en voeg dit toe aan de kokosolie.
 5. Voeg nu ook de pecannoten toe en meng het geheel nogmaals goed door elkaar.
 6. Verdeel het mengsel over de afgekoelde amandelbodem.
 7. Strooi wat geraspte kokos over de dadeltaart en klaar. Geniet ervan!
glutenvrije dadeltaart met pecannoten

glutenvrije dadeltaart met pecannoten

Er zijn 4 reacties op Glutenvrije dadeltaart met pecannoten en kokos

 1. Marijke
  1 december 2016 at 11:37 (5 jaar ago)

  Hoe groot is de taartvorm?

  Beantwoorden
 2. Dimph
  29 november 2019 at 20:47 (2 jaar ago)

  Wat is de doorsnede vande bakvorm
  Voor de dadeltaart

  Beantwoorden
 3. S.tel
  26 januari 2020 at 11:01 (1 jaar ago)

  Heb hem gemaakt maar het mengsel stolde niet echt, bleef heel vloeibaar. Maar eet je dan geen rauw ei?? En hij hoeft echt niet daarna nog in de oven of koelkast?

  Beantwoorden
 4. Akke
  5 mei 2020 at 16:48 (1 jaar ago)

  Het was te weinig voor mijn gewone bakvorm merkte ik. Dus eigenlijk heb ik er een halve van genaakt. De ei heb ik weg gelaten want ik eet vnml vegan. Dadels plakken zelf al erg natuurlijk. En wat meer kokosolie als het nodig is. Ik heb ook caramel siroop erdoor gedaan. Misschien hebben jullie daar wat aan?

  Beantwoorden

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.