
Glutenvrije bladerdeeghapjes (pizza-style)
Niets lekkerder (en leuker) dan kleine hapjes op tafel bij een verjaardag of een feest. Plakjes komkommer, tomaatjes, paprika… Hartstikke lekker natuurlijk, maar een hartig hapje is ook weleens leuk. Deze glutenvrije bladerdeeghapjes zijn in een handomdraai gemaakt en smaken heerlijk naar pizza. Ze zullen gegarandeerd bij je gasten in de smaak vallen. Je kunt ze van te voren al klaar maken en in de koelkast bewaren om ‘s avonds af te bakken.

glutenvrij bladerdeeghapje pizza

glutenvrij bladerdeeghapje pizza
Nadat ik op een feestje pizza bladerdeeghapjes zag liggen, helaas niet glutenvrij, besloot ik om ze zelf proberen te maken. Je kunt glutenvrij bladerdeeg kant en klaar kopen, bij de meeste supermarkten of bij de natuurwinkel. Je kunt het ook zelf maken. Binnenkort deel ik een receptje met jullie om zelf glutenvrij bladerdeeg te maken. Nog heel even geduld ;-)! Glutenvrij bladerdeeg moet je heel voorzichtig gebruiken; het scheurt gemakkelijk. Het is even wennen, maar met wat oefening kun je er lekkere glutenvijre bladerdeeghapjes mee maken.
Wat heb je nodig?
Voor 8 hapjes
- 4 plakjes glutenvrij bladerdeeg
- 8 mini bolletjes mozzarella
- 4 plakken prosciutto, door de midden gesneden
- twee theelepels pesto (klik hier om zelf pesto te maken)
- twee theelepels passata di pomodoro
- gedroogde basilicum
- 1 eigeel
En hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 220 graden
- Snijd het bladerdeeg in een rechthoek, ongeveer twee keer zo lang als breed. Voor 8 hapjes snijd je 8 rechthoeken.
- Meng de passata samen met de pesto en besmeer het bladerdeeg hier dunnetjes mee.
- Leg een half plakje prosciutto op het pestomengsel, op de onderste helft van de bladerdeeg. Snijd het mozzarella bolletje doormidden en leg deze op de prosciutto,
- Vouw het bovenste deel van het bladerdeeg over het onderste en druk de randjes op elkaar. Prik met een vork wat gaatjes in de bladerdeeg.
- Kluts het eigeel en besmeer het bladerdeeg ermee. Besprenkel de hapjes dan met wat basilicum. Bak in 15 minuten in de oven goudbruin (op 220 graden).
Ghieske
28 december 2015 at 09:22 (5 jaar ago)Hoi, waar koop je die glutenvrije bladerdeeglapjes?
Focus on Foodies
28 december 2015 at 16:08 (5 jaar ago)Hoi Ghieske,
Staat in het artikel: bij de meeste supermarkten en natuurwinkel in het diepvriesvak
Groet,
Lianne
Hennie
8 juli 2017 at 10:09 (4 jaar ago)Net gemaakt voor een avondje met vriendinnen. Zien er verrukkelijk uit! (Kan hier geen foto uploaden, anders zou ik dat doen;-)