
Glutenvrije Apple Crumble zonder geraffineerde suikers
Het ultieme comfort food in de winter is voor mij Apple Crumble. ’s Avonds op de bank met een grote mok thee en een warm schaaltje Apple Crumble voor je neus dat heerlijk geurt naar warme appel en kaneel. Jum. Appel is toch van zichzelf al lekker friszoet, dus er hoeft niet per se nog een natuurlijk zoetmiddel bij, maar je kunt wat stevia toevoegen. Dit heerlijke recept voor Glutenvrije Apple Crumble zonder geraffineerde suikers is zalig comfort food, wat je ook binnen een gezond eetpatroon helemaal op kunt smikkelen.

Glutenvrije Apple crumble zonder geraffineerde suikers

Glutenvrije Apple crumble zonder geraffineerde suikers
Heb je geen glutenallergie? Vervang dan het amandelmeel en rijstmeel door speltmeel (dezelfde hoeveelheid), je zult merken dat de apple crumble dan nóg knapperiger zal smaken.
Wat heb je nodig?
- 1 appel, in blokjes
- 60 gram amandelmeel
- 40 gram glutenvrije havervlokken
- 15 gram rijstmeel
- 50 gram kokosolie
- 1 theelepel vanille extract
- 1 theelepel citroensap
- 1 eetlepel kaneel
- 10 druppels stevia
En hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de appel in blokjes en doe deze in een ovenbestendige kom. Hierbij doe je de steviadruppels, kaneel, citroensap en vanille extract. Meng goed door elkaar.
- Meng in een aparte kom het amandelmeel, rijstmeel en de havervlokken met gesmolten kokosolie. Kneed het deeg snel en grof door elkaar; het moet korrelig blijven.
- Verspreid het deeg over de appelstukjes en bak in 20-30 minuten heerlijk goudbruin. Pas op, het schaaltje en de crumble zijn natuurlijk loeiheet als het ze uit de oven komen!

Glutenvrije Apple crumble zonder geraffineerde suikers
Saskia - Blij Suikervrij
13 januari 2014 at 09:51 (7 jaar ago)Mmmm, dat ziet er verrukkelijk uit! Deze crumble ga ik zeker eens uitproberen!
Julie Hapjesprincess
13 januari 2014 at 11:28 (7 jaar ago)Mmmm top gerecht!
Mijn favoriet dessert is appelcrumbletaart dus dit zal ik ook wel overheerlijk vinden:-)
Wendy
13 januari 2014 at 20:21 (7 jaar ago)Kan je ook speltbloem gebruiken ipv speltmeel?
Maaike
13 januari 2014 at 20:39 (7 jaar ago)Lekker! Ik houd echt van appel en kaneel en zo, maar vind het normaal altijd zo jammer dat er zoveel suiker in zit! Echt een uitkomst dit!
Claudia Popma
14 januari 2014 at 15:10 (7 jaar ago)Net gemaakt en het is HEERLIJK!!!!!
Petrie
14 januari 2014 at 22:11 (7 jaar ago)Klinkt lekker! Kan je stevia vervangen door iets anders?
Femke
2 februari 2014 at 15:09 (7 jaar ago)Ik maak dit altijd met appel diksap. Vind stevia zelf echt niet lekker maar ook ik mag geen suiker (stevia = chemische zoete smaak)
simone
15 januari 2014 at 09:41 (7 jaar ago)Geweldig recept! Deze ga ik zeker een keer maken, maar dan wel zonder het rijstmeel 🙂
De Bakparade
19 januari 2014 at 20:50 (7 jaar ago)Ahh wat goed, ik was al super lang op zoek naar gezondere appelcrumble 🙂
Karlijne
20 februari 2014 at 21:32 (7 jaar ago)Hallo! supergave site heb je! Ik ben druk bezig alles eens uit te proberen 😉 vanavond met vriendinnetje bovenstaande apple crumble gemaakt! alleen de havervlokken moeten vervangen door boekweit. De crumble was heeeeeel droog. Enig idee of dit door de boekweit kan komen of eventueel andere tips? Dankjewel alvast!
Toermalijn
22 februari 2014 at 09:42 (7 jaar ago)Hmm dat was echt super!! Vooral met die kokosolie door het deeg nhom nhom..
Ik heb er zelf ook nog een cupje appelmoes (zonder suiker) doorgedaan maakt het nog iets smeuiger en klein beetje amandelmeel, spel en boekweitmeel van alles wat 😉
Toermalijn
22 februari 2014 at 09:46 (7 jaar ago)Volgende keer ga ik hem trouwens proberen met bosvruchten. Lijkt me ook heel lekker!! Alleen misschien nog even vervanging bedenken voor iets romigs, gaat daar altijd goed bij, tips? (geen zuivel en rijst)
Liesbeth
27 juni 2014 at 17:36 (7 jaar ago)Ik wil deze crumble maken voor een etentje dit weekend, maar voor hoeveel personen is dit recept?
Focus On Foodies
28 juni 2014 at 00:24 (7 jaar ago)Hi Liesbeth,
Het is een vrij grote portie voor 1 persoon, je kunt als toetje voor 4 personen denk ik best een dubbele hoeveelheid aanhouden. Succes!
Groetjes,
Lianne
Liesbeth
30 juni 2014 at 22:14 (7 jaar ago)Vanavond gemaakt en het was heerlijk! Niemand miste suiker oid 😀 Had nog rozijnen bij de appel toegevoegd
Miranda Werkman
14 augustus 2014 at 09:24 (7 jaar ago)Kun je de stevia vervangen door honing? Ik heb zure appels die op moeten en die mijn kinderen niet willen eten.Wil het graag zoeter maken….?
Focus on Foodies
14 augustus 2014 at 09:40 (7 jaar ago)Hi Miranda,
Ja hoor je kunt ook honing gebruiken, dan worden de appels zeker een stuk zoeter :-).
Groetjes,
Lianne
Ellis
16 november 2014 at 22:43 (6 jaar ago)Erg lekker! Maar wel aan de droge kant, heb je iets van water toegevoegd?
Focus On Foodies
17 november 2014 at 22:15 (6 jaar ago)Hi Ellis,
Nee het klopt dat het aan de droge kant is. Je kunt wat meer kokosolie toevoegen (of water of plantaardige melk) als dat je lekkerder lijkt :-)!
Groetjes,
Lianne
anniek
27 januari 2016 at 11:40 (5 jaar ago)als ik wel glutenvrij wil maken maar zonder rijstmeel, is er dan nog een alternatief?