Glutenvrije Aardbei muffins van kokosmeel

Glutenvrije Aardbei Muffins met Kokosmeel

Hoe lekker zien deze aardbei muffins eruit? Ze smaken net zo fruitig als ze eruit zien en ik vind ze perfect passen bij de zomer. Een soort speciale zomer muffin, want midden in de winter zou ik vast weer trek hebben in een lekkere chocolade kaneel muffin 😉 Maar deze Glutenvrije Aardbei Muffins met Kokosmeel zijn nu juist geweldig; fris, zomers en ook nog gezond.

Kokosmeel is namelijk koolhydraat arm en geeft, in tegenstelling tot veel andere glutenvrije meelsoorten, een mooie structuur aan je baksels. De kokosmeel die ik in dit recept gebruikt heb, komt van de Nieuwe Band en is te vinden in verschillende natuurwinkels door heel Nederland. De prijs van dit kokosmeel viel me alles mee: 4,50 voor een pak van 500gram. Dat is minder dan wat ik normaal in de winkel voor een pak amandelmeel betaalde. Daarnaast vind ik het een prettig idee dat alle producten bij de Nieuwe Band biologisch zijn.

Al een tijdje wilde ik graag iets met kokosmeel bakken dus ik ben blij met dit allereerste ‘experimentje’. Deze aardbei muffins zijn in ieder geval erg lekker en goed gelukt, dus kokosmeel ga ik zeker vaker gebruiken. Zo heb ik er afgelopen week ook Suikervrij Bananenbrood mee gebakken, wat binnenkort ook op de blog zal komen te staan (yummy!).

Kokosmeel kun je ook gebruiken voor wat hartigere dingen zoals crackers, of in je taartbodem. Uiteraard ga ik er nog meer mee experimenteren, dus je kunt ook op meer receptjes van mij wachten 😉

Mocht je een zoetekauw zijn, dan kun je misschien wat extra kokosbloesemsuiker of agavesiroop toevoegen en sowieso lekker veel aardbeitjes. Aardbeitjes bevatten natuurlijke fruitsuikers, dus dat is een verantwoorde en gezonde manier van zoeten. Laat me vooral even weten als je de aardbei muffins hebt gebakken; ik vind lezersreacties het leukste wat er is 🙂 !

Wat heb je nodig?

 • 50 gram kokosmeel
 • 25 gram amandelmeel
 • 1 eetlepel arrowroot (of maizena)
 • 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
 • 1 eetlepel kokosbloesemsuiker
 • 1/2 theelepel kaneel
 • 1 eetlepel vanille extract
 • 1 eetlepel kokosolie
 • 125 gram verse aardbeien
 • 4 eieren
 • snufje zout

En hoe maak je het?

 

Verwarm de oven voor op 175 graden

 1. Meng alle droge ingrediënten in een grote mengkom.
 2. Smelt de kokosolie en klop in een andere kom de eieren op. Doe de kokosolie en de eieren bij de droge ingredienten, samen met het vanille extract en meng even goed door, met bijvoorbeeld een handmixer.
 3. Schep als laatste de aardbeitjes door het beslag en verdeel het mengsel over de vormpjes. Het beslag rijst niet zoveel, dus je vormpjes mogen best vol zitten als je grote muffins wilt.
 4. Bak ongeveer 20-25 minuten in de oven en laat daarna goed afkoelen voor je ze opsmikkelt. Geniet ervan!
Glutenvrije Aardbei muffins van kokosmeel

Glutenvrije Aardbei muffins van kokosmeel

Er zijn 30 reacties op Glutenvrije Aardbei Muffins met Kokosmeel

 1. petravis
  12 juli 2013 at 07:49 (8 jaar ago)

  Hmmmm dat ziet er werkelijk heerlijk uit! Ga ik binnenkort proberen. Hoeveel muffins heb jij van deze hoeveelheden gebakken?

  Beantwoorden
  • Focus On Foodies
   12 juli 2013 at 09:49 (8 jaar ago)

   Hi Petra,
   Leuk dat je ze gaat proberen! Rechts bovenaan staan altijd de hoeveelheden of aantallen voor het recept; in dit geval 8 muffins.

   Beantwoorden
   • petravis
    13 juli 2013 at 07:14 (8 jaar ago)

    Ooo bedankt. Sorry, had ik niet gezien, de kleine lettertjes he:)

    Beantwoorden
 2. Daan
  12 juli 2013 at 08:48 (8 jaar ago)

  Ik wil ze graag maken maar heb geen arrowroot 🙁 Kan ik dit ook weglaten of er iets anders voor in de plaats doen maar maizena is voor mij ook geen optie..

  Beantwoorden
  • Focus On Foodies
   12 juli 2013 at 09:48 (8 jaar ago)

   Arrowroot kun je halen bij de natuurwinkel, maar als je het niet in huis hebt kun je het ook gewoon weglaten. Doe dan wel een klein beetje extra bakpoeder in het beslag 🙂 Succes!

   Beantwoorden
 3. annelies
  12 juli 2013 at 11:34 (8 jaar ago)

  wat kan je in plaats van amandelmeel gebruiken? ben ik allergisch voor! dank

  Beantwoorden
  • Focus On Foodies
   12 juli 2013 at 11:39 (8 jaar ago)

   Hi Annelies.
   Je kunt dan het amandelmeel vervangen door meer kokosmeel, of bijvoorbeeld door glutenvrij zelfrijzend bakmeel, speltmeel (niet glutenvrij, wel tarwevrij) of rijstmeel (glutenvrij & tarwevrij). Succes!

   Beantwoorden
 4. Mieneke
  12 juli 2013 at 19:28 (8 jaar ago)

  Ik heb ze vandaag gemaakt. In hartjes. My ow my wat zijn ze lekker! Zou ze allemaal in een keer op willen eten!

  Beantwoorden
 5. Annemarie van Egmond
  23 juli 2013 at 09:11 (8 jaar ago)

  Zijn ze dan ook gistvrij?

  Beantwoorden
  • Focus On Foodies
   23 juli 2013 at 11:45 (8 jaar ago)

   Klopt, ik gebruik zowel op persoonlijk vlak als in mijn recepten geen gist.

   Beantwoorden
 6. Susan
  24 juli 2013 at 19:07 (8 jaar ago)

  Heb ze net gemaakt en vind ze erg lekker! Wel vond ik het beslag erg droog. Zou dat kunnen? Ik heb een aantal aanpassingen gedaan waardoor het beslag natter werd (had ik ook meteen 10 stuks 😉 )

  Beantwoorden
  • Focus On Foodies
   25 juli 2013 at 10:03 (8 jaar ago)

   Hi Susan,
   Dat kan, kokosmeel neemt vrij veel vocht op. Je kunt er wat extra kokosolie doorheen doen, denk dat dat ook voor de smaak veel goeds doet 😉 Eet smakelijk!

   Beantwoorden
 7. Anne
  1 augustus 2013 at 18:26 (8 jaar ago)

  Wat een super recept! Als foodie die graag lekker gaat eten om er over te schrijven is een low carb recept altijd welkom :-). Thanks!

  Beantwoorden
 8. Gwen
  6 augustus 2013 at 12:51 (8 jaar ago)

  Ik heb ze gisteren gemaakt. Bij gebrek aan aardbeien in de bio winkel heb ik ze met blauwe bessen gemaakt. Heerlijk! Bedankt voor je geweldige site! Het is echt fijn dat er iemand is die laat zien dat je met gezonde producten toch nog veel kan eten!

  Beantwoorden
 9. Joyce
  7 augustus 2013 at 21:35 (8 jaar ago)

  Super zijn deze aardbeien muffins! En heel snel gemaakt ook. Ik ga ze de volgende keer met frambozen proberen. Heb er nu al zin in. Dank Petra!

  Beantwoorden
 10. Joyce
  7 augustus 2013 at 21:39 (8 jaar ago)

  Sorry! Dank Lianne natuurlijk!!

  Beantwoorden
 11. nanda
  21 september 2013 at 09:21 (8 jaar ago)

  Heerlijk zijn ze , had helaas alleen aardbeien uit de vriezer maar dat bleek geen probleem !!

  Beantwoorden
 12. Sanne
  4 oktober 2013 at 14:12 (8 jaar ago)

  Hi,

  ik heb deze muffins laatst gemaakt en ze smaakten heel lekker. Alleen vond ik ze niet zo luchtig als de muffins die ik vroeger maakte (dus niet glutenvrij). Heb je een idee hoe ik het beslag en daarmee dus de muffin iets luchtiger kan krijgen? 🙂 Thanks!

  Beantwoorden
 13. Corina
  21 juni 2014 at 15:47 (7 jaar ago)

  Zie net pas recept dus eigenlijk oude koek

  Beantwoorden
  • Focus On Foodies
   5 september 2014 at 20:09 (7 jaar ago)

   Hi Sandra,
   Dat kan, maar de muffins zullen dan wel iets minder luchtig worden.

   Groetjes,
   Lianne

   Beantwoorden
 14. fam Spans
  5 juni 2015 at 21:45 (6 jaar ago)

  Hoi kan ik voor de maïzena ook iets anders in de plaats nemen? bv baksoda, wijnsteekpoeder?

  Beantwoorden
 15. Mieke van Loenen
  31 juli 2015 at 16:17 (6 jaar ago)

  Hoi, waar koop jij vanille extract? Ik kan het niet vinden. Ik heb nu maar een vanillestokje gebruikt. Maakt dit veel uit? Wat is de rol van het vanille extract?

  Beantwoorden
  • Lara
   5 december 2015 at 12:52 (6 jaar ago)

   200 ml sterke drank, (bv rum of wodka Ik vind stroh rum lekkerder, wodka neutraler)
   5 vanillestokjes
   Heel veel plezier van!
   Veel lekkerder en beter dan kopen. Ook veel goedkoper.
   Ik laat het een tijd staan en wordt het iets stropiger.

   Beantwoorden
 16. Lara
  5 december 2015 at 11:44 (6 jaar ago)

  Ik ga aan de slag… Ben benieuwd… Vanavond loslaten op mijn vol suiker gepompte vrienden. Ik laat nog wel weten hoe ze het vonden en misschien trek ik ze wel over de streep, om ook eens suiker te laten vallen!

  Beantwoorden
 17. Monique
  20 mei 2016 at 22:43 (5 jaar ago)

  Ze waren heerlijk! Ik heb ze gemaakt met blauwe bessen en aardbeien. We hebben ze lekker warm opgegeten!!

  Beantwoorden

2Pingbacks & Trackbacks op Glutenvrije Aardbei Muffins met Kokosmeel

 1. Aardbei muffins
  29 juli 2013 at 06:34 (8 jaar ago)

  […] inspiratie voor dit recept heb ik van de Focus on Foodies […]

  Beantwoorden
 2. Aardbei muffins
  20 oktober 2016 at 09:53 (5 jaar ago)

  […] inspiratie voor dit recept heb ik van de Focus on Foodies […]

  Beantwoorden

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.