SNCKBR Amsterdam

Gezondigen bij SNCKBR Amsterdam

Als ik een drukke werkdag heb gehad en in de trein terug naar huis zit, dan slaat het toe. Mijn buik rommelt en de coupe geurt naar iemand patatje oorlog. Ik heb nog een appel in mijn tas, want vanochtend heb ik weer besloten dat ik echt gezonder ga eten. Maar natuurlijk heb ik helemaal geen zin in een appel. Komt dit gevoel je bekend voor? Dan moet je echt bij SNCKBR Amsterdam gaan eten!

SNCKBR is er voor mensen die gezond willen of moeten eten, maar wel van ongezond eten houden. Gezondigen, noemen ze dat bij dat SNCKBR. Comfort food, maar dan zonder het schuldgevoel achteraf. De kaart staat vol heerlijke dingen: burgers, pizza, falafel, maar dan gezond en puur. Zo eet je er een bloemkoolpizza, courgetti/zuccini en brownies van rauwe cacao. Overal staat ook nog bij hoeveel calorieen er ongeveer inzitten en of het vegetarisch of veganistisch is. Helaas niet of het gluten- of tarwevrij is, maar veel op de kaart is dit wel!

SNCKBR eat your heart out

SNCKBR eat your heart out

GinTonic SNCKBR

GinTonic SNCKBR

Menu en oordeel

Vooraf at ik de Olive en Popeye. Inderdaad, spinazie en olijfjes, met gegrilde pompoen, feta en granaatappel. Een Mijn tafelgenoot at One Flew Over the Cuckoo’s Nest, citroenkip met skinny dressing. ‘Je proeft gewoon dat het gezonder is. En puur.’ De porties zijn flink en de smaken gewoon superlekker!

Het voorgerecht kreeg van ons een 9.

Als hoofdgerecht kozen we de Chef’s Platter, die je met twee personen kunt delen. We kregen Pulpo, botermalse steak, tortilla en bloemkoolpizza. De steak was echt supermals, perfect gebakken. De Pulpo was niet taai of rubberachtig, maar lekker zacht. Tortilla is dan misschien iets minder spannend, maar de frisse, muntige bloemkoolpizza weer heel origineel.

Het hoofdgerecht: een 8.

Na namen we de Dr. Brownie van rauwe cacao (een gigantische portie! Ik geloofde de calorieënteller die erbij zat echt niet!) en de appeltaart. De Brownie is alleen gezoet met dadels, dus niet met suiker of zoetstoffen. Wel is er wat zout overheen gesprenkeld, iets teveel naar onze mening. De zoute smaak overheerst. De appeltaart is lekker, maar ziet eruit alsof hij zo van de HEMA komt. Ook lekker, maar bij een Applepie made by Hipsters, verwacht je toch een twist. Daarnaast vonden we het een tikkeltje jammer dat de melk bij de koffie ‘gewoon’ een Friesche vlag cupje was. Druist toch een beetje in tegen de rest van het bullshitvrije concept.

Dessert: een 6,5.

Eindoordeel

De sfeer en interieur is hip, informeel en gezellig. En dat geldt ook voor het personeel! Je kunt hier prima met een groep terecht, een vriendin of geliefde. En de prijs: die is heel erg oke! En binnenkort opent SNCKBR een tweede filiaal, vlakbij de Ten Katemarkt in Amsterdam West.

Olive en popeye

Olive en popeye

bloemkoolpizza SNCKBR

bloemkoolpizza, tortilla en steak

Chefs platter bij SNCKBR

Chefs platter bij SNCKBR

SNCKBR

Van Woustraat 3-36
Amsterdam
http://snckbr.com/

Door Rianne — Rianne is een echte fijnproever, gek van kaas en een goede wijn. Sinds een aantal maanden is ze vegetariër. Rianne gaat voor Focus on Foodies op zoek naar fijne, hippe plekken in Amsterdam en omstreken, waar je als foodie echt eens naartoe moet. Volg haar avonturen ook op Instagram via @hoemoes!

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.