Houd je van gezonde tussendoortjes? Dan is dit weer een fijn recept om mee af te wisselen. Deze chocoladerepen met noten zijn namelijk totaal niet moeilijk om te maken, gezond en érg lekker. Je kunt ze gemakkelijk meenemen en door de vezels uit de havervlokken heb je lang een verzadigd gevoel.
Recept
Houd je van gezonde tussendoortjes? Dan is dit weer een fijn recept om mee af te wisselen. Je kunt ze gemakkelijk meenemen en door de vezels uit de havervlokken heb je lang een verzadigd gevoel.
Gang | Tussendoortje |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | 5 á 6 repen |
Voorbereidingstijd | 20 min |
---|---|
Bereidingstijd | 25 min |
Totaal | 45 min |
Ik gebruik voor dit recept lijnzaaddrink. Deze vegan drink is plantaardig (dus lactosevrij) en gezoet met stevia en smaakt een beetje naar karamel. Ik gebruik het graag in mijn koffie (het schuimt zelfs een beetje als je het opklopt) of voor pannenkoekjes en in andere recepten. Lijnzaaddrink kun je tegenwoordige gewoon kopen in de grotere supermarkten. Het bevat lijnzaadolie, wat vol zit met omega 3 en super goed voor je is!
Let op: gebruik gecertificeerde glutenvrije havervlokken voor een glutenvrije reep. Je kunt eventueel ook een mueslimix met noten of gedroogd fruit gebruiken in plaats van havervlokken. Als de mueslimix al noten bevat, hoef je die niet nog extra toe te voegen. Je kunt ook nog extra (gebroken) lijnzaad toevoegen, voor nóg meer vezels in je gezonde repen.