Hoofdgerechten Recepten Brood Pasen Paasdiner

Je hebt héle ongezonde burgers en je hebt burgers die een stuk minder ongezond zijn. Zeker als je weinig zin hebt om te koken, is een burger een lekker alternatief. Wij eten best vaak burgers, maar gelukkig maken we ze altijd zelf. Zo weet je precies wat erin zit, kun je variëren tussen vlees en vega(n) opties, en bepaal je zelf hoelang je in de keuken wilt staan. Deze gezonde kipburger is in ongeveer 15 minuten klaar. Dat is snel en makkelijk, toch?

Cookinglife Foodies
Gezonde kipburger

Recept

Gezonde kipburger

Een gezonde kipburger die snel te bereiden is, met heerlijke zelfgemaakte tzatziki.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, Grieks
Porties 2 personen

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Totaal 20 min

Benodigdheden

  • Platte borden
  • Mandoline
  • Snijplank

Ingrediënten

  • 300 gram kipgehakt
  • 10 zongedroogde tomaatjes
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 rode ui
  • ½ komkommer
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 1 theelepel dille
  • handjevol rucola
  • 10 cherrytomaatjes
  • 40 gram feta
  • 4 broodjes

Hoe maak je een gezonde kipburger?

  1. Snijd de zongedroogde tomaatjes fijn. Voeg ze toe aan het kipgehakt, samen met een halve theelepel knoflookpoeder (de andere halve theelepel is voor de yoghurtsaus) en komijnpoeder. Meng het gehakt goed (met je handen) en verdeel in 4 porties.
  2. Vorm de 4 delen gehakt tot platte burgers. Bak ze in ongeveer 8 minuten gaar in de pan, aan beide zijden.
  3. Ondertussen maak je de yoghurtsaus (tzatziki). Rasp ongeveer de helft van de komkommer door de Griekse yoghurt. Doe er nu de andere halve theelepel knoflookpoeder doorheen en ook de theelepel dille. Meng goed door en breng op smaak met wat zout en peper.
  4. De rest van de komkommer schaaf je in plakken met bijvoorbeeld een mandoline. Snijd de cherrytomaatjes in kwartjes en verdeel over de rucola.
  5. Snijd de broodjes open en besmeer met yoghurtsaus. Leg er een paar plakjes komkommer op en eventueel wat cherrytomaatjes. Leg er nu de kipburger op, garneer met feta en rucola. De rest van de rucola en komkommer verdeel je over het bord. 
  6. Hoe smaakt jouw kipburger? Eet smakelijk namens team Cookinglife

Gelukkig zijn de burgers ook heel makkelijk glutenvrij te maken. Het enige dat je hoeft te doen, is glutenvrije (hamburger)broodjes te gebruiken. Gelukkig zijn die tegenwoordig eigenlijk in iedere supermarkt wel te vinden.

Bij de kipburger maakte ik een simpele yoghurtsaus. Het lijkt natuurlijk wat op de Griekse tzatziki, alleen is deze versie een stukje makkelijker. Je bent in een minuutje klaar! Het is overigens een heel lekker sausje om bijvoorbeeld in de zomer bij een barbecue op tafel te zetten. Fris en gezond!

Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.