Gezonde groene smoothie

Gezonde Groene smoothie maken

Gezonde Groene Smoothie maken

Alle lof voor het recept van deze Gezonde Groene smoothie gaan naar mijn vriend. Al maanden eet hij netjes mee met mijn tarwevrije uitprobeersels in de keuken en proeft hij braaf ieder suikervrij koekje wat ik hem voorschotel. Gelukkig vindt hij het meeste erg lekker en ik geloof dan ook dat hij mijn nieuwe eetpatroon niet zo’n drama vindt. Daar ben ik weer heel erg blij mee.

Zijn enthousiasme over gezond eten is nu zo groot dat hij ook regelmatig zelf nieuwe dingen probeert. En zo kwam dus het recept voor deze Gezonde Groene Smoothie tevoorschijn. Mijn liefde voor smoothies is groot, maar over het algemeen maak ik die alleen met fruit. Groente smoothies zou ik zelf niet zo snel maken, ik denk dat het komt door de kleur. Groen. Om te drinken. Maar goed, ik kon de zelfgemaakte smoothie van mijn vriend natuurlijk niet afslaan na alles wat ik hem voorgeschoteld had en daarnaast zag ik aan zijn gezicht hoe trots hij was op zijn gezonde creatie. Dus nam ik toch maar een slokje en ik was positief verrast! De munt en peer maken de smoothies fris en de banaan geeft het wat zoets. De sla geeft het wat gezonds, want die proef je (gelukkig) niet echt 😉 Ik vond het zo lekker dat er zelfs een tweede glas in ging en dan wordt het meteen wel echt een maaltijd. 2 glazen kun je ook prima als ontbijt nemen, zeker omdat het een smoothie is van water, fruit en groenten en dus uit pure vitamientjes bestaat.

Probeer ‘m zeker eens en laat je niet afschrikken door de kleur. Deze Groene Smoothie smaakt echt verrassend lekker!

Wat heb je nodig?

 • 3 peren
 • 1 banaan
 • 2 handjes romeinse sla
 • 3 takjes munt
 • 2/3 glazen water

En hoe maak je het?

 

 1. Was de peren goed en snijd ze dan in grove stukken. Doe hetzelfde met de banaan
 2. Doe dan de banaan, peren, romeinse sla en munt in een blender en doe daar 2/3 glazen water bij.
 3. Blend dit een paar minuten goed totdat je een egale smoothie hebt. Doe er eventueel wat ijsklontjes bij zodat je smoothie lekker koud is.
 4. Serveer het liefst direct of dek de glazen blenderbeker goed af met aluminiumfolie en zet in de koelkast. Blijft dan één dag goed! Geniet ervan.
Gezonde groene smoothie

Gezonde groene smoothie

Er zijn 4 reacties op Gezonde Groene smoothie maken

 1. nadinerijksendine
  10 juni 2013 at 14:33 (8 jaar ago)

  Lekker! Ik maakte gister:
  -2 handjes vol verse spinazie
  -duimpje gember
  -halve peer
  -1 kiwi
  200 ml water ongeveer

  Deze was heerlijk door de kiwi!

  Vanmorgen maakte ik bijna dezelfde, maar verving de kiwi door een groene appel, en voegde wat gedroogde cranberries en gojibessen toe.

  Beantwoorden
 2. Renate
  10 februari 2014 at 10:22 (7 jaar ago)

  Gaan we proberen!

  Ik drink meestal:

  – flinke hand wilde spinazie
  – 1 banaan
  – rijstemelk of amandelmeel
  – chiazaad
  – lijnzaad
  – klein beetje spirulina
  – theelepel kokos olie

  Mixen en mmmmmmmmm……
  Als je m iets voller wilt doe er dan nog 2 eetlepels havermout door voordat je m blenderd. Echt heel lekker!!

  Beantwoorden
 3. Renate
  10 februari 2014 at 10:23 (7 jaar ago)

  Amandelmelk bedoelde ik….. Stomme woord verbeteraar…..;-)

  Beantwoorden
 4. peggy
  30 november 2014 at 11:53 (7 jaar ago)

  Ik gebruik 4maanden lang iedere morgen een smoothie wissel iedere morgen verschillende groenten en fruit af. En voel me daar super goed door en volg verder hier de suikervrije recepten

  Beantwoorden

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.