glutenvrije chocolade vanille taart

Gezonde chocoladetaart met vanille (glutenvrij, lactosevrij)

Door Joy –  Jeej, vorige week was ik jarig, dus happy birthday to me! En ik zeg: ik trakteer op taart! Ik verheug mij er al weken op om een heerlijke taart in elkaar te flansen. En stiekem verheug ik me niet alleen maar op die taart, maar ook gewoon op mijn verjaardag. Vroeger kon ik niet slapen van de zenuwen. Nu  is dat wel een beetje anders, maar nog steeds kan ik erg naar uitkijken. En ik vind het zelfs nog altijd een beetje spannend, want ik vind het mega leuk om cadeautjes te krijgen. Altijd spannend weer wat je krijgt van iedereen. Dus die ‘kindergevoelens’ zijn voor mij nog lang niet voorbij! Om iedereen op mijn beurt te trakteren, maakte ik deze mega lekkere gezonde chocoladetaart met vanille voor ze. 

gezonde chocoladetaart met vanille (glutenvrij en lactosevrij)

gezonde chocoladetaart met vanille (glutenvrij en lactosevrij)

gezonde chocoladetaart met vanille (glutenvrij en lactosevrij)

gezonde chocoladetaart met vanille (glutenvrij en lactosevrij)

Ik ben dol op gezelligheid, lachen en het allerbelangrijkste.. eten. Ik zorg daarom ook dat er genoeg gezonde hapjes en drankjes op tafel staan. Stiekem heb ik altijd een doel op mijn verjaardag: anderen inspireren dat gezond eten ook feestelijk, leuk en lekker kan zijn. Ik kom namelijk uit een familie met enorm veel bourgondische lekkerbekken, dus ik ben dan toch benieuwd of ze blij gaan zijn met mijn healthy birthday party. Ik weet in ieder geval één ding heel zeker: van deze mega lekkere gezonde chocolade taart met vanille gaan ze echt smullen, het kan niet anders! En ze zullen vast niet door hebben dat de taart helemaal glutenvrij en lactosevrij is en ook nog vrij van geraffineerde suiker. Gezond smullen maar!

Happy birthday en een gezonde chocolade taart!

Happy birthday en een gezonde chocolade taart!

Wat heb je nodig?

Eerste laag

 • 200 gram amandelen
 • 120 gram ontpitte medjool dadels
 • 40 gram kokosrasp

Tweede laag

 • 200 gram cashewnoten
 • 150 gram ontpitte medjool dadels
 • 50 gram cacaopoeder
 • 240 ml water
 • 120 ml kokosolie

Derde laag

 • 200 gram cashewnoten
 • 100 ml kokosolie
 • 50 ml honing
 • 120 ml water
 • merg van een vanillepeul (of halve theelepel vanille poeder)

Extra topping

 • Pure chocolade – 50g (optioneel)

En hoe maak je het?

 1. Doe alle ingrediënten van de 1e laag in de blender of keukenmachine. Maal het tot het goed fijn en kruimelig, maar plakkerig is. Verdeel dit notenmengsel over de bodem van de taartvorm en druk goed aan.
 2. Was je blender/keukenmachine en doe alle ingrediënten voor laag 2 in de blender/keukenmachine. Verdeel dit vervolgens over de 1e laag.
 3. Maak je blender/keukenmachine weer schoon en doe alle ingrediënten voor laag 3 erin en schenk deze vervolgens voorzichtig op laag 2.
 4. Optioneel: maak met een mes chocoladekrulletjes van je reepje pure chocola. Je kunt er zoveel op doen als je zelf wilt natuurlijk. Laat je gezonde chocoladetaart 4 uur opstijven in de koelkast en… ENJOY!

  Easy toch? Dus hop de keuken in! En laat natuurlijk even weten wat je ervan vond.

glutenvrije chocolade vanille taart

glutenvrije chocolade vanille taart

Door Joy – Joy is gewichtsconsulente en een echte levensgenieter. Het belangrijkste vindt zij om te doen waar je gelukkig van wordt. Voor haar is dit anderen te helpen naar een gezonde levensstijl en je te laten lachen door haar humoristische blogs op Healthy and Joy. Joy wil je heel graag meenemen in haar wereld van gezonde voeding, veel bewegen, genieten, lekker gek doen en veel lachen. Volg haar op Facebook en Instagram!

Er zijn 5 reacties op Gezonde chocoladetaart met vanille (glutenvrij, lactosevrij)

 1. Susanne
  15 april 2016 at 08:18 (5 jaar ago)

  Ziet er heel lekker uit! Wat voor maat springvorm gebruik je?

  Beantwoorden
  • Healthy and Joy
   15 april 2016 at 17:55 (5 jaar ago)

   Hoi Susanne, ik heb een springvorm van 26cm gebruikt 🙂 succes met maken!

   Beantwoorden
 2. Laura
  16 april 2016 at 15:06 (5 jaar ago)

  Hij ziet er lekker uit en ik wil het recept graag bewaren. Ik kan de foto’s alleen niet pinnen:(

  Beantwoorden
 3. Agnes
  16 april 2016 at 20:10 (5 jaar ago)

  De afzonderlijke lagen smaakten prima! Hij staat nu net in de koelkast.. Morgen in z’n geheel proeven!

  Beantwoorden
 4. Marianne
  19 augustus 2016 at 13:36 (5 jaar ago)

  Bedankt voor het recept. De taart staat inmiddels al 3 uur in de koelkast…. Ik kijk steeds even! Maar tot nu toe is het nog steeds allemaal erg smeuïg… Ben benieuwd….

  Beantwoorden

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.