gezonde chocolade bonbons

Gezonde chocolade bonbons

Soms heb je van die momenten dat je enorm wilt snacken. Gewoon eigenlijk alles wat je lekker vindt: chocola, bonbons, chipjes, snoepjes, koekjes en mijn grote verslaving: drop!
Maar, ik weet ook heel erg goed dat mijn lichaam deze lekkernijen niet heel prettig vindt. Hoe ik dat weet? Een aantal jaar geleden, toen ik nog helemaal niet bezig was met gezonde voeding, at ik gerust een zak drop én een zak chips leeg tijdens een goede film. Die films kon ik nooit afkijken; voor het einde stortte ik totaal in. De volgende ochtend vroeg ik me altijd af waarom ik nou toch weer toegaf aan al die troep, want ik merkte hoe slecht het was voor mijn lichaam. De gezonde chocolade bonbons zijn een heel goed alternatief als je trek hebt in iets zoets.

gezonde chocolade bonbons zonder suiker

gezonde chocolade bonbons zonder geraffineerde suiker

suikervrije chocolade bonbons

 chocolade bonbons zonder geraffineerde suiker

Om dit soort acties van gedachteloos ongezond eten te voorkomen, moet er echt een knop om. En heb je een aantal hulpmiddeltjes nodig. Ik vind het enorm leuk om jou hierbij te helpen. Want je gaat je zo veel beter voelen door gezonde snacks te maken, gezond te gaan leven en voldoende te gaan bewegen.

Om te beginnen wil ik dit gezonde receptje met je delen, namelijk Healthy Bonbons! Zelf maak ik ze ook regelmatig, vooral omdat ik ook wat te snacken wil als mijn vriend naast mij zit op de bank met een zak m&m’s. Ze zijn zo ongelofelijk lekker, dat je ze echt eens zelf moet maken. Dus ik zou zeggen haal de ingrediënten in huis en aan de slag! Natuurlijk zijn Lianne en ik heel erg benieuwd wat je van de bonbons vond. Dus laat gerust een reactie achter!

Wat heb je nodig?

 • 2 handjes gemengde noten
 • 5 medjouldadels
 • 2 eetlepels kokosolie
 • 1 eetlepel honing
 • 70 gram kokosrasp
 • 110 gram pure chocola
 • Siliconen vormpjes

Hoe maak je ze?

 1. Je maakt drie lagen. Zorg ervoor dat je elke laag goed aandrukt.
 2. Laag 1: Doe de noten met de ontpitte dadels in de blender. Het hoeft niet helemaal fijn te zijn. Voeg 1 eetlepel gesmolten kokosolie toe en meng het met een lepel. Verdeel de eerste laag in de blokjes.
 3. Laag 2: Doe één eetlepel gesmolten kokosolie met de kokosrasp en de honing bij elkaar en meng dit goed met een lepel. Schep dit vervolgens op de eerste laag en druk weer goed aan.
 4. Laag 3: Smelt de chocola au bain marie (een pannetje op het vuur met een laagje water en hierop een schaaltje waar je de chocola in smelt). Giet de chocola over de tweede laag. Zet de vormpjes 20 minuten in de vriezer, druk ze voorzichtig uit de vormpjes en… Enjoy!

Tip: Bewaar de bonbons in de koelkast. En wil je ze een tijdje bewaren? Bewaar ze dan in de vriezer, maar haal ze er op tijd uit om op te smikkelen!

gezonde chocolade bonbons

gezonde chocolade bonbons

Door Joy- Joy is gewichtsconsulente en een echte levensgenieter. Het belangrijkste vindt zij om te doen waar je gelukkig van wordt. Voor haar is dit anderen te helpen naar een gezonde levensstijl en je te laten lachen door haar humoristische blogs op Healthy and Joy. Joy wil je heel graag meenemen in haar wereld van gezonde voeding, veel bewegen, genieten, lekker gek doen en veel lachen. Volg haar op Facebook en Instagram!

Er zijn 3 reacties op Gezonde chocolade bonbons

 1. Jaime
  11 maart 2016 at 09:53 (6 jaar ago)

  Ik houd ook van genieten!! Bedankt voor de tip om dat ook op een gezonde manier te kunnen doen!!

  Beantwoorden
 2. Noor
  24 juni 2016 at 21:21 (5 jaar ago)

  Echt heerlijk deze bonbons! Veel dank voor dit recept. En ze zien er ook zo mooi uit met die laagjes. In het echt mooier dan op de foto;-). Ik heb vierkante ijsblokjes vormpjes gebruikt en dat werkte perfect. Precies de juiste maat en ze zien eruit alsof ze van een sjieke chocolatier komen:-)
  Was al fan van je bounty’s en deze zijn zeker zo lekker.

  Beantwoorden
 3. Marcelle
  10 september 2016 at 18:11 (5 jaar ago)

  Vandaag gemaakt, heerlijk!

  Beantwoorden

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.