Gezond ontbijt: Spelt, Fruit en Noten

Gezond ontbijt: Spelt, Noten en Fruit

Allereerst sorry dat het de laatste week zo stil was op Focus on Foodies. Ik had een zomergriepje te pakken en koorts met de hitte van vorige week was niet echt een fijne combi. Nu ben ik weer beter en heb ik meteen een lekker nieuw receptje voor jullie. Gezond ontbijt: spelt, noten en fruit. (LET OP! Dit recept is niet glutenvrij, wel tarwevrij!)

Het is zo simpel om dit ontbijt te maken en het is daarnaast een super gezond begin van je dag. Voor mij is het meest belangrijke aan het ontbijt, naast dat het natuurlijk lekker smaakt, dat het een beetje snel klaar te maken is. Als ik vrij ben vind ik het geen probleem om iets langer in de keuken te staan. Op een werkdag is het een heel ander verhaal, want ik wil geen half uur eerder opstaan om een uitgebreid ontbijt klaar te maken. Maar ik wil wel iets eten dat naast vullend ook nog eens goed is voor mijn lichaam. Vandaar dit simpele ontbijtrecept en ik ben benieuwd of het jullie ook zo bevalt!

Over goed zijn voor je lichaam gesproken, voor de Grote Griep van vorige week ging ik met moeder en zus naar Damesbadhuis ‘Schoon’ in Amersfoort. Die ervaring wil ik graag met jullie delen, want goed eten is ‘maar’ één onderdeel van goed voor jezelf zorgen. Goed voor jezelf zorgen begint met eten, maar eindigt daar niet. Ik weet dat ik geen beauty blogger ben (al vind ik tutten ook best leuk ;)), maar zo af en toe een tip, truc of place to be vinden jullie vast wel interessant, toch? Voor mij gaat er  in ieder geval niets boven een regelmatige APK voor je huid, en dat is precies waar ze bij Schoon goed in zijn. Wij kozen de behandeling Schoonst, waarbij je niet alleen van top tot teen gescrubt wordt, maar ook een heerlijke zeepmassage krijgt. Naast deze hammam behandeling werden mijn wenkbrauwen geëpileerd en dat werd weer hoog tijd. Wat een fantastische dag hebben we gehad, want Kate van Badhuis Schoon en haar medewerkers zijn niet alleen gastvrij, maar weten ook nog eens heel goed wat ze doen. Daarnaast kookt Kate iedere dinsdag en woensdag een tajine maaltijd voor ieder die maar aan wil schuiven (even melden via Facebook) en wordt alles op de kaart vers en voor je neus bereidt. Stiekem wilde ik dit pareltje natuurlijk eerst voor mezelf bewaren, maar het is zo’n fijne plek dat ik het niet geheim kon houden.

Terug naar het ontbijt recept van vandaag, want wat heb je precies nodig en hoe maak je het?

P.s. Vind je mijn zijspoor over Beauty helemaal niks en wil je dat ik puur en alleen op recepten focus? Of vind je het juist leuk? Laat vooral even je mening horen in een reactie, dat stel ik op prijs!

Wat heb je nodig?

 • 30 gram speltvlokken
 • 200-250 ml havermelk
 • 10 gram amandelen
 • 10 gram hazelnoten
 • 2 theelepels lijnzaad
 • 1 theelepel chia zaad
 • 1 theelepel cacao nibs
 • 50 gram bosbessen
 • kaneel en kokosrasp om te bestrooien

En hoe maak je het?

 1. Doe de speltvlokken in een kom en giet hier de havermelk bij. Je kunt ook suikervrije sojamelk of amandelmelk gebruiken.
 2. Doe ook de andere ingredienten in de kom: amandelen, hazelnoten, lijnzaad, chia zaad, cacao nibs en bosbessen.
 3. Bestrooi tenslotte je ontbijtje nog met wat kaneel en kokosrasp. Smullen maar!
Gezond ontbijt: Spelt, Fruit en Noten

Gezond ontbijt: Spelt, Fruit en Noten

Er zijn 8 reacties op Gezond ontbijt: Spelt, Noten en Fruit

 1. Simone
  6 augustus 2013 at 08:45 (8 jaar ago)

  Mmm lekker, ik ben een grote fan van spelt… Ook al is dat momenteel even een maandje verboden… O en prima toch als je af en toe wat beauty of andere dingen post?

  Beantwoorden
 2. Inge
  6 augustus 2013 at 16:56 (8 jaar ago)

  Ik geniet juist mee als je schrijft dat je zo lekker genoten hebt van de ‘schoonmaak’! Dus wat mij betreft helemaal goed.
  Meteen even een vraagje. Brood van spelt daar reageer ik niet goed op. Weet je/of iemand of speltvlokken dezelfde reactie geeft?

  Beantwoorden
 3. Lenny
  6 augustus 2013 at 18:37 (8 jaar ago)

  Ik vind je recepten helemaal top, de rest sla ik over. Dat overnight oats recept met chia-zaad is toch ook van jou? Ik eet die bijna elke ochtend met amandelmelk ipv sojamelk en ik doe er nog hennepzaad bij en moerbeien. Heerlijk!

  Beantwoorden
 4. Sandra
  6 augustus 2013 at 23:18 (8 jaar ago)

  Superleuk en snel recept! Een persoonlijke twist die toch met gezond leven te maken heeft vind ik erg leuk:)

  Beantwoorden
 5. Jacq bos
  7 januari 2014 at 11:04 (8 jaar ago)

  Heerlijk die overnights oats. Heb ook bananen pannekoekjes gemaakt, heerlijk maar moet nog even oefenen in het bakken.

  Beantwoorden
 6. linda
  11 januari 2014 at 13:46 (8 jaar ago)

  Kon niet wachten!! Wat is dat lekker. Ipv havermelk chocosojamelk. En cranberries ipv bosbessen

  Beantwoorden
 7. Eline
  13 juli 2014 at 13:37 (7 jaar ago)

  Klinkt als een heerlijke combinatie! 🙂 Ik vraag me alleen af of je dit gewoon zo bij elkaar kan gooien en op kan eten of is het een recept voor overnight oats? Kan er namelijk niks over terugvinden in je recept..

  Beantwoorden
  • Focus On Foodies
   13 juli 2014 at 13:41 (7 jaar ago)

   Hi Eline,
   Dit ontbijt kun je juist meteen opeten, dus alle ingrediënten bij elkaar en klaar :-). Ook fijn juist, die afwisseling met de overnight oats. Ik zal het er even duidelijk bijzetten, thanks!

   Beantwoorden

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.