kookworkshop focus on foodies

Gezellige boel: kookworkshop in mijn nieuwe keuken

Vorig jaar werd onze prachtige nieuwe keuken geplaatst, aan het einde van de zomer. Na een super leuk proces van inspiratie opdoen, voorbeelden bekijken en ontwerpen, kwam de adviseur van I-KOOK met een ontwerp wat perfect paste bij ons en ons huis. Inmiddels kook ik alweer ruim een half jaar naar volle tevredenheid. Leuk genoeg is er nog altijd niets wat ik achteraf anders gedaan zou hebben. Dat is wel iets moois! En wat is nu leuker dan dat kookgenot eens met anderen te delen? Daarom organiseerde ik samen met Whirlpool een kookworkshop in mijn nieuwe keuken, samen met 5 ontzettend gezellige lezeressen van Focus on Foodies.

Spannend hoor, bij mij thuis!

Poeh! Ik kan je vertellen dat ik het vooraf best een beetje spannend vond. Zomaar ineens een aantal van jullie bij mij thuis over de vloer! Zouden jullie mij wel aardig vinden, of juist heel raar ;-)…? Dus enigszins nerveus deed ik ‘s ochtends de deur open voor Carien, Shisei, Lisanne, Jeanette en mijn mam (last-minute was er helaas een afzegging, gelukkig wilde mijn mam graag inspringen ;-)). Gelukkig bleek het direct enorm gezellig te zijn en waren al die zenuwen natuurlijk nergens voor nodig. Wat was het leuk om zo persoonlijk te kletsen met alle 4!

Zo: hier gaat het allemaal gebeuren!

Zo: hier gaat het allemaal gebeuren!

Al die leuke dames bij mij thuis!

Al die leuke dames bij mij thuis!

Koken met crisp

Koken met crisp

Koken met Crisp

Annelien van Whirlpool had alle ingredienten meegenomen om meerdere gerechten klaar te maken voor een lekkere lunch. Annelien wilde vooral graag laten zien wat je allemaal kunt maken met de Whirlpool combimagnetron in mijn keuken. Deze combimagnetron is heel divers en heeft naast de standaard magnetronfunctie ook een stoomfunctie, ovenfunctie en crispfunctie. Voor mij bleek er ook nog een hoop te leren, want ik had nog niet veel met de crisp- en stoomfunctie gewerkt!  Op de planning stonden een boerenomelet, gestoomde risotto, dadelkoek, toast met warme geitenkaas en aardbei, vegetarische quiche en kipkluifjes.

Doordat Annelien geen workshops geeft die speciaal gericht zijn op voedselallergiëen, konden we niet alles zonder suiker of tarwevrij klaar maken. Dat vond ik jammer, maar aan mij de uitdaging om te kijken of de recepten om te bouwen zijn naar suikervrije en tarwevrije varianten, zodat ik die met jullie kan delen. De dadelkoek die we maakten was namelijk ZOOOO lekker! En wat mij zo verbaasde: met de crispfunctie wordt de baktijd van gerechten enorm verkort. De dadelkoek bijvoorbeeld, had maar 8 minuten nodig. Een quiche is in 16 minuten klaar en risotto in 12 minuten! Bizar hoe snel en makkelijk dat gaat.

Koken met crisp

Koken met crisp

Goede voorbereiding is het halve werk ;-)

Goede voorbereiding is het halve werk 😉

Vegetarische quiche met courgette, tomaat en paprika

Vegetarische quiche met courgette, tomaat en paprika

Dadelkoek

Dadelkoek

Toast met tomaat, geitenkaas en aardbei

Toast met tomaat, geitenkaas en aardbei

Gestoomde risotto

Gestoomde risotto

Koken in mijn keuken

Het allerleukste aan de dag vond ik toch wel dat we zo gezellig aan het koken waren, gewoon mijn eigen keuken. Iedereen was lekker bezig en met elkaar aan het kletsen. Heel bijzonder hoe zo’n groep mensen, die elkaar nooit eerder gezien heeft, het zo naar haar zin heeft met elkaar. En heel leuk om te horen hoe Shisei, Carien, Jeanette en Lisanne bij mijn blog gekomen zijn en hoe Focus on Foodies hen inspiratie geeft. Het blijft iets heel bijzonders, zo’n blog!

Project nieuwe keuken met I-KOOK

In een serie blogs ga ik samen met I-KOOK voor een compleet nieuwe én betaalbare keuken. Van onze oude keuken en ons probleem met de indeling, tot ontwerp, uitzoeken, plaatsing en het resultaat: je ziet het allemaal op focusonfoodies.nl.

Nieuwe keuken

Het blijft een plaatje he, die nieuwe keuken! 😉

Er is 1 reactie op Gezellige boel: kookworkshop in mijn nieuwe keuken

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.