Hoofdgerechten Bijgerechten Italiaans Vegetarisch Koolhydraatarm

Je hebt vast wel eens gehoord van de gevulde paprika, maar wist je dat gevulde courgettes ook heerlijk zijn? Ik heb ze laatst voor het eerst geprobeerd en ik ben helemaal fan! Gevulde courgettes zijn erg simpel te maken en met mijn recept is het ook koolhydraatarm en vegetarisch. Het is ook een ideaal recept voor in de zomer, omdat het een lichte maaltijd is!

Cookinglife Foodies
Gevulde courgettes

Recept

Gevulde courgettes

Deze gevulde courgettes zijn erg makkelijk te maken en met dit recept is het ook nog koolhydraatarm en vegetarisch. Zo is deze lichte maaltijd ook nog gezond!

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 25 min
Oventijd 25 min
Totaal 50 min

Ingrediënten

  • 4 courgettes
  • 400 gram broccoli of bloemkoolrijst
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 bol mozzarella
  • 8 zongedroogde tomaten
  • Italiaanse kruiden naar smaak
  • Zout en peper naar smaak
  • Bakplaat met bakpapier of een bakmat

Hoe maak je gevulde courgettes?

  1. Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden. 
  2. Was de courgettes en snijd de courgettes in de lengte door de helft. Schep met een diepe lepel of een ijsschep tot je geen zaadjes meer ziet in de courgette. Je houdt een soort courgette bootjes over. Je gebruikt dit vruchtvlees later weer in het recept, dus nog niet weggooien!
  3. Smeer de courgettes in met wat olijfolie en leg ze op een bakplaat met wat bakpapier of leg een bakmat op de bakplaat. Gaar ze in de oven voor 15 minuten. 
  4. Ondertussen kun je verder met de vulling. Snijd het vruchtvlees uit de courgette in kleine blokjes. Vervolgens snipper je de ui en de knoflook. 
  5. Verwarm wat olijfolie in een hapjespan en voeg de ui en knoflook toe en fruit deze. Voeg het courgette vruchtvlees toe en bak deze voor 2 minuten mee. Daarna kun je de broccoli of bloemkoolrijst toevoegen met Italiaanse kruiden en zout en peper naar smaak. Bak dit mengsel dan nog ongeveer 2 minuten.
  6. Snijd de mozzarella en de zongedroogde tomaatjes in dunne plakken. 
  7. Vul de courgette bootjes met de groentevulling, leg de zongedroogde tomaatjes en de mozzarella er bovenop en zet het in de oven voor 10 minuten.
  8. Wanneer de mozzarella mooi goudbruin is, zijn de courgettes klaar! Haal ze uit de oven, en schep ze voorzichtig op een bord. Eet smakelijk!

Gevulde courgette vegetarisch

Het is afhankelijk van de vulling of een recept voor gevulde courgette vegetarisch is of niet. Je kunt een gevulde courgette makkelijk vegetarisch maken door de standaard gehakt of vleesvulling te vervangen met bloemkool of broccolirijst. Zo heb je wel een rijke vulling met een heerlijke textuur, zonder het vlees! Een andere manier om je gevulde courgette vegetarisch te maken is door vleesvervangers te gebruiken. Of je dit wilt gebruiken, is afhankelijk van jouw eigen voorkeur natuurlijk.

Koolhydraatarme gevulde courgettes

Wat het fijne is aan mijn variant van dit recept, is dat het koolhydraatarme gevulde courgettes zijn! Door bloemkool of broccolirijst te gebruiken, verlaag je het aantal koolhydraten sterk vergeleken met een vulling van vlees. Zo kun je wel jouw koolhydraatarme dieet doorzetten, zonder lekker eten te missen! Naast dat de gevulde courgettes koolhydraat arm zijn, is mijn recept ook nog vegetarisch. Lees ook eens andere koolhydraatarme recepten!

Broccoli of bloemkoolrijst maken 

Voor de koolhydraatarme versie van dit gevulde courgette recept heb je broccoli of bloemkoolrijst nodig. Je kunt dit kopen in de winkel, maar het is veel leuker en lekkerder om het zelf te maken! Broccoli of bloemkoolrijst maken is erg makkelijk en je hebt er niet veel voor nodig. De stappen van het broccoli of bloemkool rijst maken zijn erg simpel. 

Voor het maken van broccoli of bloemkoolrijst snijd je de broccoli of bloemkool in roosjes. De stam schil je en vervolgens snijd je dit in kleine stukjes. Vervolgens maak je de broccoli of bloemkool fijn met de methode naar jouw keuze. Zo kun je het raspen, snijden of het fijn maken in een keukenmachine. Maak het zo fijn dat je een korrelige textuur krijgt, vergelijkbaar met couscous. Het is vaak makkelijker en sneller om een keukenmachine of een hakmolen te gebruiken.

Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.