
Gevulde avocado met garnalen
Het Voedselzandloper Kookboek is één van mijn favoriete kookboeken van de afgelopen maanden. Al eerder maakte ik bijvoorbeeld dit glutenvrije en suikervrije bananenbrood, één van de populairste recepten op Focus on Foodies en ook de glutenvrije en suikervrije haverrepen zijn een denderend succes. Er staan echter zoveel lekkere dingen in dit boek, dat ik nieuwe recepten uit wil blijven proberen. En de recepten stellen me nooit teleur. Ook deze gevulde avocado met garnalen is weer enorm lekker en daarnaast glutenvrij en suikervrij.
Overigens is het meeste uit het boek ook zeer gemakkelijk te maken en heb je vaak niet al te veel ingrediënten nodig, wat ik een grote plus vind. Ook handig bij dit recept: je hoeft niets te bakken en daardoor worden veel goede voedingsstoffen behouden. Serveer je per persoon een halve gevulde avocado, dan is het een lekker voorgerechtje. Maar als je per persoon in totaal een hele avocado eet, kun je dit ook als lichte hoofdmaaltijd eten. Ik at de avocado trouwens als lunch en dat was ook erg geslaagd.


Gevulde avocado’s met garnalen
Ingrediënten
- 2 avocado's gebruik voor hoofdgerecht 4 avocado's
- 2 lente-uitjes
- 1 stuk komkommer ongeveer 7 cm lang
- 100 gram gepelde Hollandse garnalen
- 1 eetlepel (suikervrije) mayonaise
- 3 takjes verse dille
- ½ citroen
- peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
-
Snijd de avocado’s doormidden en haal bij beide de pit eruit. Snijd de avocado’s dan eerst in de lengte in en daarna in de breedte en let hierbij op dat je niet door de schil heen snijdt. Lepel dan voorzichtig het avocado vruchtvlees uit de avocado’s en doe dit in een apart kommetje. Bewaar de avocado schillen even apart.
-
Snijd ondertussen de komkommer in blokjes en de lente ui in ringetjes. Schep, samen met de garnalen, voorzichtig door de avocado blokjes.
-
Pers de halve citroen uit. Maak een dressing van zout, peper, dille, mayonaise en de citroensap en doe hier eventueel een theelepeltje water bij. Doe de dressing dan op het avocado mengsel en schep heel voorzichtig door.
-
Schep het avocado mengsel met de dressing weer in de lege avocado schillen en serveer met nog een takje verse dille bovenop. Enjoy!
kirsten
30 augustus 2014 at 09:03 (6 jaar ago)Hmmm……love it
Karen
13 september 2014 at 20:54 (6 jaar ago)Net gemaakt, verrukkelijk!!!
Focus On Foodies
16 september 2014 at 10:43 (6 jaar ago)Haha leuk om te horen Karen!
Groetjes,
Lianne
sandra
10 februari 2015 at 14:47 (6 jaar ago)Hallo, ik ben nieuw hier en lekker aan het snuffelen. Zojuist deze gevulde avocado gemaakt als lunch, iets meer garnaaltjes genomen.
Heerlijk gegeten.
Focus On Foodies
11 februari 2015 at 09:39 (6 jaar ago)Hi Sandra,
Wat leuk, welkom! Hmm en hoe meer garnalen, hoe lekkerder eigenlijk he ;-)?
Groetjes,
Lianne
rosanne
30 juni 2015 at 18:35 (6 jaar ago)Kwam dit toevallig tegen op Internet en heb het gelijk gemaakt! Heerlijk zeg en makkelijk te maken!
Focus On Foodies
30 juni 2015 at 19:34 (6 jaar ago)Leuk dat je het meteen hebt gemaakt en dat je het even laat weten! Lekker ook met dat warme weer he?
Marlies
27 december 2015 at 09:47 (5 jaar ago)Heb het als voorgerecht gemaakt voor bij het kerstdiner, maar dan met gerookte kip in plaats van garnalen. Heerlijk!
Willem va
29 juni 2020 at 18:01 (7 maanden ago)Het bijzondere van dit gerecht. Je maakt het,zoals wij nu, in een plastic bakkie op de camping. Lekker makkelijk heerlijk en vlot. Of als voorgerecht op een prachtig gedekte tafel in kristal glazen. Maar het blijft heerlijk.