Gemakkelijk eieren scheiden

Gemakkelijk eieren scheiden

Mijn vader stuurde mij afgelopen week dit filmpje toe over gemakkelijk eieren scheiden, met de begeleidende tekst: ‘jij als kookfanaat en hater van eigeel moet dit filmpje beslist zien’. Eigeel en ik zijn geen vrienden. Geklutst en in recepten verwerkt gaan we prima samen, maar van een spiegeleitje met vloeibaar eigeel ga ik bijna over mijn nek. Hoe het komt? Geen idee.

Elke zondag is het weer een gevecht; is het ei hard genoeg gekookt of niet? Bij hard gekookte eieren maak ik een deskundige incisie, waarbij ik het eigeel als een volleerd arts verwijder. Maar is het ei (per ongeluk) zacht gekookt; paniek! Met de ‘truc’ uit onderstaand filmpje maak je mij als eigeelhater dan ook intens gelukkig. Geen geklapte, vloeiende eidooiers meer. Feest!

Wie weet sommigen jullie dit al eerder gezien; voor mij is het een nieuw en super cool keukentrucje. Ik vind het niet altijd even makkelijk om eiwit en eigeel van elkaar te scheiden, maar na het zien van dit filmpje ga ik het zeker eens op deze manier proberen. Piece of cake!

Bekijk het filmpje om gemakkelijk eieren te scheiden hier.

Gemakkelijk eigeel en eiwit scheiden

Gemakkelijk eigeel en eiwit scheiden

Gemakkelijk eigeel en eiwit scheiden

Gemakkelijk eigeel en eiwit scheiden

Gemakkelijk eigeel en eiwit scheiden

Gemakkelijk eigeel en eiwit scheiden

Ik ben natuurlijk ontzettend benieuwd of jullie dit trucje al kennen?

Er zijn 8 reacties op Gemakkelijk eieren scheiden

 1. Charly
  12 maart 2014 at 07:13 (7 jaar ago)

  Wat grappig! Dit kende ik nog niet..ik zal het binnenkort een keer proberen đŸ™‚
  xo Charly

  Beantwoorden
 2. Annemarie
  12 maart 2014 at 07:43 (7 jaar ago)

  Nooit gezien. Wat slim. Geen geknoei meer. Leuk!

  Beantwoorden
 3. petravis
  12 maart 2014 at 07:44 (7 jaar ago)

  Heeeeeel handig! Ik ben geen eigeel-hater, maar bij mij gaan de eidooiers altijd kapot:(. Heb trouwens laatst bij Blokker een eischeider gekocht, ook handig, maar deze truc… super!

  Beantwoorden
 4. Sonja
  12 maart 2014 at 08:42 (7 jaar ago)

  In tegenstelling tot mijn vrouw ben ik erg goed in het scheiden van eieren op de klassieke manier đŸ˜‰ Ik heb het trucje al eerder gezien; geniaal! En goedkoop ook trouwens đŸ™‚ Er bestaat ook een stylish versie van: http://www.cadeau-cadeau.nl/yolkfish.html

  Beantwoorden
  • Focus On Foodies
   12 maart 2014 at 08:47 (7 jaar ago)

   Aaah wat een geweldige eigeel-vis! Haha echt tof, die moet ik hebben. Thanks voor het delen!!

   Beantwoorden
   • cadeau-cadeau.nl
    14 maart 2014 at 19:22 (7 jaar ago)

    Ja de Yolkfish is geweldig, maar helaas uit voorraad. Ze komen begin maart weer binnen ik laat wel even weten wanneer.

    Beantwoorden
 5. Suzet
  12 maart 2014 at 09:57 (7 jaar ago)

  Ja deze kon ik al, super handig! Ik heb juist een beetje een eiwit fobie, vind het een beetje vies als het te kort gekookt is! Allemaal heel persoonlijk dus die eieren!

  Beantwoorden
 6. Simone
  13 maart 2014 at 08:51 (7 jaar ago)

  Ik kwam dit filmpje laatst ook tegen ja. Maar ik weet gewoon zeker dat ze bij mij dan zo hop en plop kapot gaan.

  Beantwoorden

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.