gegrilde aubergine met soja-sesamsaus - kopie

Gegrilde aubergines met soja-sesamsaus

Zoals jullie weten ben ik gek op Azië. Sinds mijn 12e wil ik zoveel mogelijk van Azië zien. Eerst was dat nog samen met mijn ouders en nu met vriendlief.  Zo zijn we we nu al in Thailand, Maleisie, Vietnam, Indonesie en Brunei geweest. Naast de prachtige natuur en de mooie mensen, heeft Azië mijn hart gestolen met haar fantastische keuken. Afgelopen mei waren we nog in Bali en hebben we ons drie weken lang verlekkerd aan de Indonesische keuken. Take me back! En hoewel ik gek ben op Aziatisch eten, vind ik het lastig om er thuis ook mee aan de slag te gaan. In mijn hoofd ben ik er namelijk niet zo goed mee, die smaakcombinaties na te maken. Dus toen Lee Kum Kee mij vroeg om een gerecht te maken met hun sauzen, vond ik dat best een uitdaging. Een recept bedenken was zo gepiept, maar of het maken ook lukte?

gegrilde aubergine met soja-sesamsaus - kopie

gegrilde aubergine met soja-sesamsaus

De producten van Lee Kum Kee zijn al een tijdje een hit onder de foodies die wel gewoon Aziatische recepten durven te maken. Ik kende het wel, maar had er nog niet mee gekookt. Vanaf deze week zijn de producten te koop bij Albert Heijn XL, Plus, Jumbo en de meeste toko’s en dus kan iedereen er lekker mee aan de slag. Mijn doel was om uit te vinden of ik met de sauzen de échte smaak van Azië te pakken kon krijgen.

gegrilde aubergine met soja-sesamsaus

gegrilde aubergine met soja-sesamsaus

gegrilde aubergine met soja-sesamsaus

gegrilde aubergine met soja-sesamsaus

Mijn recept: gegrilde aubergines met een soja-sesamsaus op een bedje van rijst. Yum! En ik weet zeker dat ik vanaf nu vaker Aziatische recepten ga maken, want het blijkt helemaal zo moeilijk nog niet. Vriendlief vond het in ieder geval fantastisch smaken! 

Ben je ook gek op Aziatisch koken en kun je wel wat meer inspiratie gebruiken? Ik mag 3x een kookboekje + en Panda mould van Lee Kum Kee weggeven. Check even deze video en laat onder dit artikel weten welke naam jij voor de karakters uit de video kunt bedenken. Woensdag 21 oktober krijgen 3 winnaars bericht!

Let op: dit gerecht is niet glutenvrij.

Wat heb je nodig?
voor 2 personen

 • 175 gram rijst
 • 2 aubergines
 • 2 bosuitjes
 • 1 sjalotje
 • 2 teentjes knoflook
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 2 eetlepels Lee Kum Lee sojasaus
 • 1 theelepel Lee Kum Lee oestersaus
 • 1 theelepel sesamsaus
 • 1 kleine theelepel sambal

En hoe maak je het?

 1. Was de aubergines, snijd de kroon eraf en snijd ze per aubergine in vier plakken over de lengte. Grill ongeveer 30 minuten (let op: baktijd kan per oven verschillen) op 200 graden.
 2. Snijd de twee lenteuitjes fijn en doe hetzelfde met de sjalot. Doe de olijfolie in een klein pannetje en maak warm. Doe er dan de helft van de lenteui bij (houd de andere helft apart) en de sjalot. Meng met een lepel. Doe er ook de knoflook bij, de sojasaus, oestersaus, sesamsaus en sambal. Schep even door en laat op laag vuur ongeveer 5 minuutjes borrelen. Laat de saus niet te hard gaan; draai anders het vuur nog zachter.
 3. Kook de rijst. Ik gebruik altijd een klein potje en doe dan 1 potje rijst en 1,5 potje water. Breng dit aan de kook tot de rijst gaar is.
 4. Serveer de rijst. Leg de aubergines hierover heen. Gebruik een lepel om de saus over de aubergines te verdelen. Garneer met de overige lente uitjes en eventueel nog wat sesamzaad. Enjoy!
gegrilde aubergine met soja-sesamsaus

gegrilde aubergine met soja-sesamsaus

Dit is een gesponsord artikel.

Er is 1 reactie op Gegrilde aubergines met soja-sesamsaus

 1. Marlotte
  12 oktober 2015 at 07:41 (5 jaar ago)

  Gegrilde aubergines zijn zo zo lekker! Ziet er weer heerlijk uit!

  Beantwoorden

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.