glutenvrij bakker berlijn Jute Backerei

Foodie in Berlijn – Hotspot || Jute Bäckerei

[Door Rianne]

Berlijn is mijn lievelingsstad, ik ben er nu al zo’n tien keer geweest. Tijd dus voor een travelreview! Ik kan wel honderd blogs schrijven over Berlijn, daarom heb ik me voor deze eerste beperkt tot één van de fijnste wijken van Berlijn: Prenzlauerberg. Deze yuppenwijk in Oost-Berlijn stikt van de mooie straten, leuke winkeltjes en heerlijke restaurants. Ook met glutenvrije opties. En tot mijn grote vreugde: een glutenvrije bakkerij!

Ik begin mijn tocht door Berlijn deze keer bij het Mauerpark, waar op zondag een leuke vlooienmarkt is. Aan het park ligt de Oderberger Strasse, een van de leukste straten van Berlijn. Vintage, restaurants, interieurwinkels, je vindt er alles. Van de Oderberger Strasse loop ik via de Kastanien Allee naar de Schonhauser Allee. Op de Kastanienallee zit Das Goodshaus, een leuk interieur- en curiosawinkeltje. Ze hebben er onder andere allerlei servies van designer Orla Kiely, die prachtige patronen ontwerpt. (http://www.goodshaus.com/)

Goodshaus - Berlijn

Goodshaus – Berlijn

Te gek servies van Marimekko

Te gek servies van Marimekko

Bij U-Bahn Eberwalder Strasse zit de leuke kookwinkel Kochhaus, waar je behalve je hele maandsalaris te spenderen aan bakvormen en pannen, je ook lekker kunt eten. (Kochhaus, Schonhauser Allee 46, http://www.kochhaus.de/)

Let op: de openingstijden van winkels in Prenzlauerberg zijn veelal 12.00 – 20.00 uur. Eerst lekker uitslapen dus.

Kochhaus - Berlijn

Kochhaus – Berlijn

Jute Bäckerei

Zelf heb ik geen glutenallergie of –intolerantie, maar mijn moeder wel. Daarom let ik ook vaak op of er glutenvrije opties zijn in een restaurant. Maar een volledig glutenvrije bakkerij, daarvan durfde ik zelfs niet te dromen! De Jute Bäckerei is sinds tien maanden geopend en loopt als een tierelier. Het jonge echtpaar Friedrich en Freda vatte het ambitieuze plan op, nadat Friedrich glutenintolerant werd. Ze troffen meesterbakker Guido en voilá, de bakkerij was geboren.

Jute Backerei  - glutenvrije bakker in Berlijn

Jute Backerei – glutenvrije bakker in Berlijn

 Jute Backerei Berlijn

Jute Backerei Berlijn

Jute Backerei  - glutenvrij lunchen in Berlijn

Jute Backerei – glutenvrij lunchen in Berlijn

 

Al het brood hier is glutenvrij en de cakejes ook. Maar je proeft het niet! Het versgebakken brood smaakte heerlijk vers. Vaak is glutenvrij toch wat aan de droge kant, of enorm zoet. Zelfs als oudbakkerijmedewerker zou ik dit brood niet onderscheiden van een gewoon broodje. En de brownie… ook die was fantastisch. Ga je naar Berlijn: probeer alles van deze Jute Bäckerei!

Het enige minpuntje is dat de broden (nog) niet suikervrij zijn. Bij een grote bestelling kan dit wel suikervrij gebakken worden, maar Guido werkt nog aan een goed suikervrij recept.

  • Plus: alle recepten van alle broden zijn in de winkel te vinden
  • Min: in het brood zit suikerbietsiroop
Jute Backerei Berlijn

Jute Backerei Berlijn – allerlei glutenvrij lekkers

Jute Backerei Berlijn - glutenvrij chocolade cakeje

Jute Backerei Berlijn – glutenvrij chocolade cakeje

Door Rianne — Rianne is één van mijn liefste collega’s en niet alleen onze namen lijken veel op elkaar; ook onze karakters. Rianne gaat voor Focus on Foodies op zoek naar fijne, hippe plekken in Amsterdam en omstreken, waar je als foodie echt eens naartoe moet. 

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.