Foodie in Berlijn – Hotspot || Feinkost Fraktion

[Door Rianne]

Berlijn is mijn lievelingsstad, ik ben er nu al zo’n tien keer geweest. Tijd dus voor een travelreview! Ik kan wel honderd blogs schrijven over Berlijn, daarom heb ik me voor deze eerste beperkt tot één van de fijnste wijken van Berlijn: Prenzlauerberg. Deze yuppenwijk in Oost-Berlijn stikt van de mooie straten, leuke winkeltjes en heerlijke restaurants. Deze keer neem ik je mee naar Feinkost Fraktion, een super leuke plek om te eten, ook glutenvrij!

Via de Schonhauser Allee steek ik door naar de Pappelallee, waar een fijne boekwinkel anex café zit: Montags Café. En daar schuin tegenover zit een leuke interieurzaak: Holz Gut. Ik sla rechtsaf de Stargarder Strasse in, waar aan het eind Feinkost Fraktion zit, een veganistisch/glutenvrij zaakje. Eerst duik ik nog even de platenzaak ernaast, Funhouse records, binnen om mijn vinylcollectie verder aan te vullen.

Funhouse Berlijn

Funhouse records Berlijn – Stargarder strasse

Funhouse Berlijn

Funhouse Records Berlijn – Stargarder strasse

Feinkost Fraktion

Feinkost Fraktion is een gemoedelijk en knus café/restaurantje en winkel in één. In het winkeltje worden zelfgemaakte chutneys, honingbier en veganistische spreads verkocht. Sommigen glutenvrij, maar helaas niet suikervrij. Alle gerechten bij Feinkost zijn standaard veganistisch en op verzoek glutenvrij. Op de kaart staan soepen, wraps, paninis, veganistische burgers en de door Duitsers heilig verklaarde bratkartoffeln. En zelfs veganistische currywurst! Ook staat er een hele koelkast vol craft beer, niet echt coeliakie-vriendelijk natuurlijk, maar voor een bierliefhebber als ikzelf absoluut geen straf.

 

Feinkost Fraktion Berlijn

Feinkost Fraktion Berlijn

Het menu bij Feinkost Fraktion Berlijn

Het menu bij Feinkost Fraktion Berlijn

Na vriendschap te sluiten met meneer aap, de mascotte, kies ik een veganistische en glutenvrije wrap met gerookte tofu en huisgemaakte hummus. Wat de wrap extra lekker maakt is de dressing van paprika en granaatappel met walnoot. Echt heerlijk! Alle gerechten op de kaart zijn bovendien heel erg goedkoop, je gelooft bijna niet dat ze hierop winst kunnen maken. Ik kom hier zeker terug!

Feinkost Fraktion Berlijn - glutenvrije wrap

Feinkost Fraktion Berlijn – glutenvrije wrap

Feinkost Fraktion Berlijn - glutenvrije wrap

Feinkost Fraktion Berlijn – glutenvrije wrap

  • Plus: goedkoop, veganistisch
  • Min: stukje lopen, pas om 14.00 uur open (niet handig met lunch)

Stargarder Str. 29 http://www.feinkost-fraktion.de/%5Bline%5D

Heb jij nog fijne hotspots in Berlijn of tips over de stad die we zeker moeten kennen? 

Door Rianne — Rianne is één van mijn liefste collega’s en niet alleen onze namen lijken veel op elkaar; ook onze karakters. Rianne gaat voor Focus on Foodies op zoek naar fijne, hippe plekken in Amsterdam en omstreken, waar je als foodie echt eens naartoe moet.

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.