Garnalen met Avocado en Paprika

FoodBlog Swap – Garnalen met avocado en paprika

Sinds een aantal weken ben ik op Facebook lid van de Foodbloggers groep; een groep vol kook- en bakgekken met een eigen foodblog, die tips en ideeën uitwisselen. Super leuk dat ik daar deel van uit mag maken! Een ontzettend leuke activiteit binnen deze groep is de FoodBlog Swap, bedacht door Wendy van de blog Foodiemoods. Iedere maand vindt er een FoodBlog Swap plaats, waarbij alle deelnemers een blog toegewezen krijgen waar zij een gerecht van mogen kiezen om te koken. Ik mocht een recept kiezen van de blog van Anneke: Mijn Kookavonturen. Dat bleek nog best een opgave, omdat er een heleboel heerlijke dingen waren om uit te kiezen! Al snel kwam ik een prachtige foto tegen van gebakken garnalen met avocado en paprika. De kleuren spraken me erg aan en daarnaast is het een erg ‘puur’ receptje en ik ben nu eenmaal groot fan van zo puur en ‘clean’ mogelijk eten. Mijn keuze was gemaakt: garnalen op een bedje van avocado en paprika.

Ik heb het originele recept van Mijn Kookavonturen iets aangepast. Anneke gebruikte 10 garnalen in haar recept, maar omdat ik alleen hele grote garnalen in huis had, vond ik 6 in totaal wel voldoende. Daarnaast deed ik er nog een lenteuitje in, omdat dit de smaak van de avocado een beetje verfrist. Mijn enige puntje van kritiek is dat de geprakte avocado misschien wat te smeuig is in combinatie met de stevige garnalen. Als ik het de volgende keer ga ik eens proberen om de avocado in kleine blokjes te snijden, zodat er iets meer overblijft om op te kauwen.

De garnalen met avocado en paprika hebben mij positief verrast! Het is een heerlijk voorgerecht, alleen al omdat het zo prachtig te presenteren is. Wel erg vullend, dus als voorgerecht kun je de hoeveelheid denk ik wel wat verminderen. Zoals verwacht waren de smaken erg puur en daar houd ik van. Houd je zelf van iets pittigers, doe er dan wat meer kruiden en/of rode peper doorheen. Ander voordeel van dit gerecht is dat het ook nog eens snel klaar is en het lijkt mij een ideaal voorgerecht voor bijvoorbeeld een vriendinnen diner. Makkelijk, lekker en prachtige presentatie, dus wat mij betreft een absolute aanrader. De blog van Anneke trouwens ook, dus neem zeker eens een kijkje op Mijn Kookavonturen

Wat heb je nodig?

 • 6 grote garnalen
 • 2 rijpe avocado’s
 • 1 rode paprika
 • 1 gele paprika
 • handje rucola melange
 • 1 lenteui
 • kwart rood pepertje
 • sap van een halve citroen
 • 2 teentjes knoflook, geperst
 • olijfolie
 • zeezout
 • peper

En hoe maak je het?

 

 1. Snijd de paprika’s in blokjes en bak met een gehakt teentje knoflook  even in een koekenpan.
 2. Haal het vruchtvlees uit de avocado’s en prak dit. Voeg het sap van een halve citroen toe, wat zout en peper en ongeveer de helft van de paprikablokjes.
 3. Verwarm wat olijfolie met een geperst teentje knoflook in de koekenpan en bak de garnalen kort totdat ze mooi roze/lichtbruin worden. Bestrooi nog met wat zout en peper en besprenkel met een beetje citroensap.
 4. Leg een serveerring op een bord en schep hierin het avocadomengsel, druk aan en verwijder de ring voorzichtig. Leg hierop wat rucola en vervolgens de garnalen. Leg er nog wat paprikablokjes omheen en wat rucola ter garnering. Eet smakelijk!
Foodblog Swap: Garnalen met avocado en paprika

Foodblog Swap: Garnalen met avocado en paprika

Er zijn 7 reacties op FoodBlog Swap – Garnalen met avocado en paprika

 1. julivwee
  17 mei 2013 at 20:07 (8 jaar ago)

  Ziet er lekker uit! Ga ik zeker eens proberen 🙂
  Groetjes Julie

  Beantwoorden
 2. Suzanne van Laar
  25 juni 2013 at 13:20 (8 jaar ago)

  is dit voor 1 persoon?

  Beantwoorden
  • Focus On Foodies
   25 juni 2013 at 13:36 (8 jaar ago)

   Hi Suzanne,
   Het recept is voor 2 personen. Bij alle recepten staat dit (als het goed is) rechtsboven naast het recept 🙂

   Beantwoorden

3Pingbacks & Trackbacks op FoodBlog Swap – Garnalen met avocado en paprika

 1. Paleo weekmenu (week 23) | Paleo+
  2 juni 2013 at 20:19 (8 jaar ago)

  […] vandaar dus dat we vandaag pas de scampi met avocado en paprika kunnen eten. Gerrit is die nu aan het klaar maken en ik heb er al zoooooooooooooo veel zin in! Ik […]

  Beantwoorden

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.