focusonfoodiesop reis travelblog

Focus on Foodies op reis! || September

Als je me op Instagram volgt, heb je de hashtag #focusonfoodiesopreis vast al voorbij zien komen. Naast een lekkerbek ben ik namelijk ook gek op reizen en laten die twee (food en travel) nu ook nog eens super goed te combineren zijn. Er is zelfs een woord voor bedacht: ” foodcation “; een bestemming uitzoeken op het eten. Hmm, klinkt toch een beetje als al mijn vakanties, dus ik kan me daar aardig in vinden. Voor Focus on Foodies mag ik steeds vaker op culinaire trips om de beste restaurants, hotspots en leuke plekjes te ontdekken in binnen- en buitenland. Super gaaf! En het wordt druk komende tijd. Benieuwd wat er allemaal op de planning staat?

Over een paar weekjes mag ik van Elizawashere samen met mijn lieve mama (die mij samen met pap als enorme lekkerbek heeft grootgebracht, naar Kefalonia. Ondanks dat ik bijna ieder jaar in Griekenland kom, was dit Griekse eiland mij nog niet bekend. Naar wat ik erover hoor en zie op foto’s moet het er prachtig zijn. We slapen op prachtige locaties; in de kleinschalige appartementen Mezzao in Lixouri en het schitterende Ionian Dream Villas in Svoronata. Uiteraard gaan we op zoek naar lekkere restaurants en mooie plekken!

Assos - Kefalonia

Assos – Kefalonia

Uitzicht vanaf onze stek in Mezzao

Uitzicht vanaf onze Bed & Breakfast Mezzao in Luxouri

Ionian Villas in Svoronata

Ionian Villas in Svoronata – zie je die buitenkeuken. Jihaaaa!

Direct als we terugkomen van Kefalonia krijgen de BF en ik de sleutel van ons nieuwe huis. Hij heeft wat te stellen met me, want 6 dagen later spring ik alweer in het vliegtuig naar Italië. Waarom ik precies naar Italië ga, is nog helemaal top secret. Een tipje van de sluier: het heeft iets met Nespresso te maken. Je komt erachter als je social media in de gaten houdt, want je kunt mijn avontuur in Italië natuurlijk volgen via Twitter, Instagram en Periscope. Ik heb er heel veel zin in.

Il Duomo - Milaan

Italiaaa

Natuurlijk moet er ook nog geklust worden in het nieuwe huis, dus met de verf nog in mijn haar ga ik half september richting Istanbul. Hoewel ik al eerder in Turkije ben geweest, stond Istanbul nog heel hoog op mijn travel bucketlist; het lijkt me er prachtig! We gaan er de eetcultuur ervaren en ik ben enorm benieuwd naar het eten in een stad die toch een beetje de poort is tussen het Westen en het Oosten. Daarnaast staan er bijzondere gebouwen in Istanbul, die we gelukkig ook gaan bekijken. Super!

Thee bosporus Istanbul

Genieten van een kopje thee met uitzicht op de Bosporus – Istanbul

Hagia Sophia - Istanbul

Hagia Sophia – Istanbul

En terwijl ik in Istanbul rondwandel, gaat blogger Kim de sportieve foodie uithangen in Val Gardena, ook in Italië. Kim gaat de prachtige natuur in de Dolomieten verkennen, te voet en op de fiets, en natuurlijk laat ze ons meegenieten van alle heerlijke culinaire hoogstandjes die bij de regio horen. Ook gaan Rianne en Jennifer, mijn lieve collega’s en mede-bloggers hier op Focus on Foodies, uitwaaien op Texel Culinair. Vorig jaar waren we er ook al bij en dat was zo’n succes dat we het dit jaar echt niet aan ons voorbij konden laten gaan. Texel is zo’n puur eiland dat er ook dit jaar weer genoeg te genieten valt, dat weet ik zeker!

Natuur in de Dolomieten

Één met de natuur in de Dolomieten

Nou, zoals je zien wordt het een behoorlijk drukke maand! Na Istanbul ga ik even lekker genieten van ons nieuwe huis en de laatste klusjes afronden. Het wordt echt ons droomhuis, of eigenlijk is het dat gewoon al. En ik vind het waanzinnig dat mijn lieve BF mij midden in de verhuizing al deze gave kansen gunt: “Don’t dream your life, live your dreams”. Wow. Ik voel me zo bevoorrecht en hoop dat jullie met me mee willen genieten!

Heb jij je vakantie al achter de rug, of ga je juist nog? En wat is jouw favoriete bestemming in Europa?

Benieuwd naar alle avonturen, foto’s en culinaire hoogstandjes? Volg Focus on Foodies dan op Instagram en via de hashtag #focusonfoodiesopreis!

Er is 1 reactie op Focus on Foodies op reis! || September

 1. Patricia
  20 augustus 2015 at 12:18 (6 jaar ago)

  Italie!
  Over 11 nachtjes gaan we weer.
  Heerlijk land. Mooi weer, meestal zon en heerlijk eten, lekkere wijntjes en alleen in Itale is het pistache ijs echt lekker 🙂

  Beantwoorden

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.