Koudgeperste Kokosolie Extra Vierge Amanprana

Extra Vierge Kokosolie – Review

In bijna al mijn recepten gebruik ik kokosolie. Het is in mijn keuken een vervanger van boter, margarine, olijfolie en ga zo maar door. Wel is er nogal wat onderscheid tussen verschillende soorten kokosolie. Zo heb je ontgeurde kokosolie, wat inhoudt dat bij een (licht) bewerkingsproces de kokosgeur zoveel mogelijk is weggenomen. Deze ontgeurde kokosolie is vaak wat goedkoper, maar wel bewerkt en daardoor minder goed voor je dan bijvoorbeeld Extra Vierge Kokosolie van Amanprana.

Extra Vierge Kokosolie is koudgeperst en niet verhit, waardoor er geen voedingsstoffen verloren zijn gegaan. Kokosolie bevat ook zeer weinig meervoudig onverzadigde vetzuren en dat maakt het de meest stabiele olie om te verhitten. De Extra Vierge Kokosolie van Amanprana bevat 0% transvetten, is ongeraffineerd en niet ontgeurd; je kunt het ook gemakkelijk gebruiken als lippenbalsem of handcrème. Er zit een lichte kokossmaak aan die je wel proeft als je de kokosolie puur gebruikt (bijvoorbeeld op brood), maar je proeft het bijna niet terug in gerechten.

Extra Vierge Kokosolie Amanprana

Extra Vierge Kokosolie Amanprana

Extra Vierge Kokosolie Amanprana

Extra Vierge Kokosolie Amanprana

Van kokosolie is bekend dat het een goede werking heeft op je maag en darmen en je darmflora verbetert, onder andere vanwege de anti-bacteriele werking. Het is daarnaast compleet veganistisch en er is niets dan kokos gebruikt om kokosolie te maken: echt een puur product. Ik gebruik al ruim een jaar niets anders meer en ben gek op kokosolie. Ik gebruik het om in te bakken, om mee te bakken en maak er zelfs weleens mijn eigen gezichtsmasker mee.

Deze fijne Extra Vierge Kokosolie van Amanprana kun je online bestellen bij SoloBioMooi.nl en kost € 10,95 voor een pot van 325ml. Niet alleen vind ik de filosofie van SoloBioMooi.nl super leuk (alles wat ze verkopen is natuurlijk en biologisch; ook hun cosmetische afdeling), maar de verzendkosten zijn altijd € 1,95. Dan kun je dus fijn online bestellen en altijd tegen een lage prijs thuis laten bezorgen; wel zo fijn.

Extra Vierge Kokosolie Amanprana

Extra Vierge Kokosolie Amanprana

Er zijn 7 reacties op Extra Vierge Kokosolie – Review

 1. Tamara
  15 maart 2014 at 08:23 (7 jaar ago)

  Is het niet zo dat als je de kokosolie verhit, de voedingsstoffen alsnog verloren gaan?

  Beantwoorden
  • Focus On Foodies
   15 maart 2014 at 11:12 (7 jaar ago)

   Hoi Tamara,
   Bedankt voor je kritische en goede vraag. Onontgeurde kokosolie kun je beter niet boven de 175 graden verhitten (het rooktpunt ligt op 177 graden). Om te frituren kun je dus beter de ontgeurde versie gebruiken. Maar ik wil het fijne hiervan ook graag weten, dus ik ga je vraag even voorleggen bij Amanprana. Je houdt het uitgebreide antwoord van mij tegoed!
   Groetjes,
   Lianne

   Beantwoorden
   • Tamara
    16 maart 2014 at 21:39 (7 jaar ago)

    Hoi Lianne,

    Fijn dat je deze vraag voor wilt leggen aan Amanprana! Alvast bedankt hiervoor 🙂

    Groetjes,

    Tamara

    Beantwoorden
   • Tamara
    7 augustus 2014 at 20:12 (7 jaar ago)

    Hey Lianne,

    Het is echt een tijdje geleden al dat ik je deze vraag gestuurd heb, ik ben nog steeds best nieuwschierig of hier nog een antwoord op te geven is! Haha. Weet je iets meer over de kokosolie?

    Groetjes,

    Tamara

    Beantwoorden
    • Focus on Foodies
     8 augustus 2014 at 09:30 (7 jaar ago)

     Hi Tamara,
     Ik had niets meer gehoord, maar heb ze zojuist nog even een mailtje gestuurd. Ik houd je op de hoogte :-).

     Groetjes,
     Lianne

 2. Annemarie
  15 maart 2014 at 08:37 (7 jaar ago)

  Hoi Lianne,
  Misschien een leuk idee om ook een receptencategorie op te zetten voor natuurlijke huid verzorgingsproducten, zoals zo een gezichtsmaskertje? Ik heb de kokosolie laatst als een soort masker in mijn haar gesmeerd voor het slapen gaan. Mijn haar was wat pluizig en droog de laatste tijd, door de olie was het weer helemaal zacht en glad.
  Groetjes,
  Annemarie

  Beantwoorden
 3. Marloes
  15 maart 2014 at 11:03 (7 jaar ago)

  Ik gebruik het ook als vervanger van roomkaas in mijn taartfrosting. Superlekker

  Beantwoorden

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.