L'OR EspressO Blue Batak

Event: Limited edition L ‘OR EspressO

Even geleden kwam er  een uitnodiging binnen van SiS PR om de lancering bij te wonen van de nieuwe limited edition L’OR EspressO. Alhoewel ik slechts één kopje, bij hoge uitzondering twee, kopjes koffie per dag drink, kan ik wel intens genieten van dat moment. Het leek mij daarom erg leuk om als een van de eersten deze nieuwe smaak te mogen proeven. Samen met Betina van Betty’s Kitchen reisde ik donderdag af naar mijn oude woonplaats Amsterdam. We werden verwacht bij het Tropenmuseum, wat een prachtige en betekenisvolle locatie is, zeker in combinatie met de nieuwe limited edition espresso: Sumatra Blue Batak.

L'OR Espresso Event

L’OR Espresso Event

Pim Westerkamp, conservator Zuid-Oost Indië, vertelde ons een interessant verhaal over de historie van het Tropenmuseum en de link naar L’OR EspressO Blue Batak. De koffiebonen zijn afkomstig van koffieplantages rondom het Tobameer op het Indonesische eiland Sumatra. Het Tobameer is het grootste vulkanische meer ter wereld en ligt op een hoogte van 1.500 meter. De koffieplantages profiteren daardoor van vruchtbare vulkanische bodem en door het koelere klimaat duurt het langer voor de koffiebonen rijp worden. Dit geeft ze, zonder twijfel, een bijzondere smaak.

Blue Batak L'OR EspressO

Blue Batak L’OR EspressO

André Hoinkis, Master Blender bij Douwe Egberts, gaf ons aansluitend een zeer gepassioneerde uitleg over het verschil tussen robusta en arabica koffiebonen en wat een blend van deze twee kan betekenen voor de smaak van koffie. Veel van de koffie die te krijgen is Nederlandse supermarkten zijn blends van verschillende type koffiebonen en dat maakt Sumatra Blue Batak direct bijzonder.  Deze koffie is gemaakt puur van de arabica koffiebonen uit het Batak gebied en heeft daardoor een pure smaak.

Ik ben geen expert, maar vond de koffie intens en de smaak bleef lang hangen. Om een koffie echt te kunnen proeven, moet deze zwart gedronken worden, terwijl ikzelf juist kan genieten van een heerlijke soja of amandel latte. Ik vond de koffie zwart net wat te pittig, maar absoluut niet bitter en met een heerlijke nasmaak. We kregen van L’OR EspressO een gave goodiebox mee naar huis, met uiteraard een verpakking Blue Batak. Thuis heb ik meteen mijn twist aan de koffie gegeven en dronk ik een Blue Batak soja latte; fantastisch! Door de intense smaak gaat de sojamelk niet overheersen en heb je nog steeds een pittige ‘koffie verkeerd’. Deze koffie kan ik absoluut goed ’s ochtends drinken om lekker te genieten van mijn speciale koffie momentje van de dag.

Laat ik tenslotte vooral niet de mannen van restaurant Blauw vergeten te vermelden. Met 5 rondes fantastische Indonesische hapjes, zorgden zij voor een compleet Oosters plaatje. En de hapjes smaakten geweldig; ik ben meer dan eens in Azië geweest en waande me steeds heel even tussen de rijstvelden. Spicy, maar precies goed. Chef Agus Hermawan maakte voor ons onder andere een kip kerrie  hapje in (glutenvrij) knapperig deeg, kabeljauw met kokos-curry, entrecote met rendang saus en heerlijke saté ketjap. Tot slot voor mij een schaaltje verse aardbeien en voor de rest een pandan mousse en Indonesische marmercake. Deze heb ik niet kunnen proeven, maar het zag er heerlijk uit.

L'OR Espresso Blue Batak

L’OR Espresso Blue Batak

L'OR EspressO Blue Batak

L’OR EspressO Blue Batak

Restaurant Blauw Indonesisch

Restaurant Blauw Indonesisch

Kortom, het was een fantastische avond in een inspirerende omgeving en ik ben erg enthousiast over L’OR EspressO Sumatra Blue Batak. Wil je ook wel eens een bijzondere koffie proeven, dan zou ik deze zeker eens proberen. Het is een limited edition en verkrijgbaar in de D.E. winkels of http://www.douweegbertsshop.nl.


Bedankt iedereen van Sis PR, L’OR Espresso, Restaurant Blauw en het Tropenmuseum.

Er is 1 reactie op Event: Limited edition L ‘OR EspressO

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.