Kromkommer @ Damn Food Waste

Event: Damn Food Waste

Al weken geleden had ik er op Twitter over gehoord: Damn Food Waste, een initiatief om de globale, toenemende voedsel verspiling aan te kaarten. Ik vind dat een zeer belangrijk onderwerp, niet alleen omdat er wereldwijd zoveel mensen zijn die niets te eten hebben, maar ook omdat ik het belachelijk vind dat bijvoorbeeld groenten aan een bepaald uiterlijk moeten voldoen. Want is een komkommer té krom, een aardappel te klein en een tomaat niet mooi rond, dan wordt zo’n product vaak niet eens verkocht. Damn Food Waste wil dit probleem van voedsel verspilling onder de aandacht brengen en organiseerde daarom voor 5.000 een gratis lunch op het Museumplein in Amsterdam.

Kromkommer @ Damn Food Waste

Kromkommer @ Damn Food Waste

Natuurlijk wilde ik ook graag een kijkje nemen, dus ging ik afgelopen zaterdag naar het Museumplein. Het eerste wat mij opviel was dat de sfeer er goed in zat; er draaide namelijk een DJ en van een lekker deuntje wordt iedereen vrolijk. Er stond een aardige rij voor onze eerste stop: de vegetarische soep.

Vegetarische Disco Soep @ Damn Food Waste

Vegetarische Disco Soep @ Damn Food Waste

De rij bleek overigens prima door te lopen, dus binnen no-time zat ik met een lekker bordje soep te genieten op werkelijk een prachtige plek op het Museumplein.

Vegetarische Disco Soep @ Damn Food Waste

Vegetarische Disco Soep @ Damn Food Waste

Na het heerlijke soepje zijn we het hele terrein gaan verkennen en er stonden heel wat leuke kraampjes. Zo kon je je eigen smoothie maken door op een fiets te springen die de motor aandreef, stond er een bus van het Voedingscentrum en konden er ‘brookjes’ worden gemaakt: koekjes van oud brood. Verschillende foodtrucks boden kleine proeverijtjes aan, zoals bijvoorbeeld een bitterbal van Schipholgans. Na een uitgebreide ronde langs alle stands, konden we het uiteraard ook niet laten om de curry met pappadums te proberen. Ik was blij verrast dat er pappadums geserveerd werden, want die kon ik natuurlijk ook eten omdat ze tarwevrij zijn. Ook de curry smaakte heerlijk!

Curry met Pappadums @ Damn Food Waste

Curry met Pappadums @ Damn Food Waste

Aan het eind van de middag was er ook nog een cook-off tussen top chefs Joris Bijdendijk en Alain Caro. Wie kon er het lekkerste gerechtje maken van ‘waste’ producten: afgekeurd voedsel dat normaal niet zou worden verkocht. Helaas heb ik dit deel moeten missen, want ik had graag willen zien wat er precies op tafel is verschenen!

Fill Bellies, not Bins @ Damn Food Waste

Fill Bellies, not Bins @ Damn Food Waste

Ik heb een heerlijke zaterdag gehad. Het voelt goed om op op deze manier aandacht te besteden aan de gigantische voedsel verspilling en mensen bewust te maken van de effecten van food waste. Damn Food Waste, tegen voedselverspilling, dat zouden ze in iedere Europese hoofdstad moeten organiseren!

Er zijn 2 reacties op Event: Damn Food Waste

 1. Bianca
  2 juli 2013 at 15:58 (8 jaar ago)

  Heel goed initiatief! Volgend jaar wil ik ook gaan =)

  Beantwoorden
 2. Simone
  3 juli 2013 at 11:02 (8 jaar ago)

  Ah leuk. Ik had er nog heen willen gaan maar had buitenlands bezoek en het lukte niet om het schema aan te passen.. 😉 Heel goed initiatief!

  Beantwoorden

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.