Eindelijk een tuin én een Weber BBQ

Opgegroeid met kamperen, een tuin en véél buitenspelen, ben ik altijd een buitenmens geweest. De natuur gaat voor mij altijd boven een stad en mede daarom zijn we vorig jaar weggegaan uit Utrecht en zochten we een écht huis met een échte tuin. Dat droomhuis vonden we en naast een tuin hebben we ook nog een dakterras en een terras aan het water, direct grenzend aan de woonkamer. Ik kan je niet eens vertellen hoe gelukkig we hier zijn. En waar we nog het meest naar uit keken, was om lekker buiten in de tuin te eten. En daarom hebben we sinds kort een Weber BBQ, een prachtige, bordeauxrode kolenbarbecue, waar we alles op klaarmaken zodra de zon schijnt.

De overstap naar een échte houtskoolbarbecue

Ik kan me nog goed herinneren dat mijn vader ook een Weber BBQ had. Een modelletje dat een stukje kleiner was dan de Master Touch van 57cm die wij nu hebben, maar waar we ontzettend veel plezier van hebben gehad. Die barbecue staat nu trouwens nog steeds bij mijn zus in de tuin, die aan het sparen zijn voor een grote buitenkeuken. Voor Chris was het helemaal een verademing dat we eindelijk een barbecue konden aanschaffen. Hij is gek op barbecuen, maar tot nu toe deden we dat op een ieniemienie houtskoolbarbecuetje, wat eigenlijk nooit echt heet genoeg werd om goed op te grillen. Op de foto hieronder zie je ‘m staan, schattig he?

Barbecueen op onze ienie-mienie bbq op het dakterras

Barbecuen op onze ienie-mienie bbq op het dakterras

Dit ziet er wel een beetje beter uit he?

Dit ziet er wel een beetje beter uit he? Trots op onze prachtige rode BBQ vriend

Weber bbq

Aan tafel! Op de achtergrond de Weber Master Touch

Barbecueen

Barbecuen: daar hoort een mooie wijn bij

Snel aan tafel

Écht mooi weer hebben we nog niet gehad (sinds we de BBQ hebben), maar zodra het weer het toelaat, eten we lekker in de tuin. Vaak wordt gedacht dat het lang duurt voordat een houtskoolbarbecue warm is. Ik vind dat ontzettend meevallen. Terwijl Chris zorgt voor de kolen en briketten, maak ik een salade en marineer ik het vlees of vis. Zodra dat klaar is, breng ik alles naar buiten en dan is de BBQ al warm genoeg, zeg na een minuut of 10. Dat valt toch mee? En er gaat gewoon niets boven de smaak van een houtskoolbarbecue…  Daar was ik in het begin nog wel wat sceptisch over, maar Chris wilde persé een houtskoolbarbecue. En hij had helemaal gelijk. Zelfs bij een simpele burger proef je een mooie rooksmaak.

Weber Master Touch GBS

De deksel en ketel van de Master Touch zijn porselein geëmailleerd, waardoor de warmte optimaal behouden blijft. Als je de deksel sluit, heb je een echte oven en met de luchtroosters is de temperatuur goed te regelen. Super handig: het one-touch reinigingssysteem. Als je de schuif aan de onderzijde opent, valt de as in een opvangbak en kun je het gemakkelijk weggooien. De diameter van de Master Touch is 57cm en dat is perfect voor een barbecue met een gezelschap; je kunt op het rooster heel veel kwijt. Het middenrooster (zie foto hieronder) is uitneembaar en te vervangen door een ander kookaccessoires uit de GBS collectie, bijvoorbeeld een wok, pizzasteen of speciale gevogeltepan. Je snapt dat die nog op mijn wishlist staan ;-)!

Wij hebben vorig weekend heerlijk genoten van verse zeebaars. Er gaat niets boven verse vis van de bbq, zeker nadat we tijdens onze vakantie in Portugal bijna dagelijks gegrilde vis aten. Gelukkig kunnen we dat nu net zo lekker en makkelijk thuis klaarmaken. Wat ons betreft hoeft de zon daar echt niet voor te schijnen; wij gaan gewoon barbecuen ;-)!

Weber Master Touch GBS

Weber Master Touch GBS

Weber master touch

Weber master touch

Weber Master Touch GBS

Weber Master Touch GBS

Burgers op de BBQ!

Burgers op de BBQ!

weber master touch gbs bordeaux

Master Touch – houder voor de deksel

Weber Master Touch

Weber Master Touch

Verse zeebaars op de BBQ

Verse zeebaars op de BBQ

Weber Wok GBS

Weber wok GBS

Accessoires en tuinplannen

En nu? Nu gaan we sparen voor mooie accessoires. Zo wil ik nog heel graag een wok, zoals op de foto hierboven, waarin je lekker groenten kunt bereiden of een mooie paella kunt klaarmaken. En een pizzasteen lijkt me te gek! Daarnaast gaan we volgend jaar de hele tuin aanpakken. Hij wordt nog een stukje groter, we willen meer gras in plaats van tegels en mooie plantenbakken tegen de muur. Ook sparen we voor een nieuwe loungeset. Een hele ‘verbouwing’ dus. Het enige wat blijft staan is onze tuinset en natuurlijk de BBQ ;-)!

Eindoordeel en informatie

De Weber Master Touch GBS is een super fijne houtskoolbarbecue. Fijn in gebruik, gemakkelijk te reinigen en met een aantal mooie accessoires, waardoor je echt het gevoel krijgt van een buitenkeuken. Naast bordeauxrood, is de Master Touch ook te krijgen in zwart, groen, grijs, blauw en ivoorwit. De Master Touch wordt geleverd inclusief brikettenmaatbeker.

Prijs: nu 279 euro bij fonQ.

In samenwerking met fonQ.

Laat je reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Reageer *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.